donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
0
(0)

Bewaking OW krijgt training

lees ook ...

Vrouwen Koropha dragen kennis over huiselijk geweld over

Vijf vrouwen uit Koropha (Matta) hebben onlangs een informatiesessie over huiselijk geweld gegeven aan andere vrouwen in het dorp. De vrouwen werden samen met andere vrouwen uit Para getraind om het e...

De ministeriele Plan Unit (MPU) van Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft een trainingsmanual samengesteld ter verbetering van de loopbaan ontwikkeling en om het beleid duurzaam te maken. De N.V. Brotherhood Security  verzorgde op zaterdag 16 april jongstleden trainingen voor het bewakersteam die hierna een certificaat kregen uitgereikt.

Sandra Esseboom, salesdirector van N.V. Brotherhood Security, zegt dat upgrading van de kennis van de huidige bewakers van het ministerie van groot belang is. Voorafgaand aan de training zijn besprekingen gevoerd met het bewakersteam om zodoende een beeld te krijgen van de aanwezige capaciteit, kunde en interesse de beveiliging rakende. Aan de hand hiervan is de training in elkaar gezet.

De training bestond uit twee dagdelen. Bij het eerst gedeelte is de focus gelegd op klantvriendelijkheid en klantgerichtheid, omdat een ministerie per definitie diensten verleent aan de samenleving. Het tweede deel was gericht op de operationele beveiliging, waarin het daadwerkelijk beveiligen aan de orde kwam.

Minister Nurmohamed beklemtoonde dat conform de nieuwe organisatiestructuur vrijwel alle afdelingen aanpassingen zullen ondergaan. Zo zal elke ambtenaar vanaf zijn of haar intrede bij het ministerie in een verplichte stage terechtkomen. Hetgeen betekent dat een ieder die werkzaam is bij OW, in de gelegenheid wordt gesteld trainingen of opleidingen te volgen voor de functie die hij of zij vervult binnen het ministerie.

De bewindsman vroeg het bewakingspersoneel ook naar een behoeftelijst zodat invulling gegeven kan  worden aan de vereisten om de veiligheid te kunnen garanderen.  De minister stak tot slot het bewakersteam een hart onder de riem en feliciteerde hen met het behalen van een certificaat voor de training. De opgedane kennis zal het team in voldoende mate ten goede komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewaking OW krijgt training