woensdag 10 augustus 2022
32.6 C
Paramaribo
27.7 C
Amsterdam
5
(1)

Bewakers scholen twee jaar niet uitbetaald voor zon- en feestdagen

lees ook ...

Ministerie OW heeft nu BAVPers

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft medewerkers een drie maanden durende opleiding tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP) aangeboden die nu afgerond is. De twaalf geslaagden namen op maan...

Bewakers, in dienst van het ministerie van Onderwijs die werken op de scholen, zijn  gisteren in actie gegaan. Zij hebben vanaf 2019 geen vergoeding ontvangen voor het werken op zon- en feestdagen. Al geruime tijd wordt hen voorgehouden, dat de loonadministratie hieraan zou moeten werken. De bewakers bezochten het ministerie om opheldering te vragen over deze zaak.

Zij werden ontvangen door minister Marie Levens, die vroeg om de regering de ruimte te geven tot april om dit in orde te maken. De medewerkers maakten gebruik van de gelegenheid om aandacht te vragen voor de slechte omstandigheden waaronder zij werken. Bewakers hebben over het algemeen geen ruimte op de werkplek. De sanitaire voorzieningen laten te wensen over en scholen zijn vaak overwoekerd.

Een wachter van een school moet gewoon op een bank zitten, en 12 uren de wacht  houden. Hij is daarbij onbewapend en soms alleen op de post. Zij noemen dit moderne slavenarbeid en willen dat er daarin verandering komt.

De bewakers zijn ook niet te spreken over het salaris dat zij ontvangen. “We krijgen SRD 60,- aan vervoerstoelage. Ons loon is niet om over naar huis te schrijven. Je kan niet eens een gezin onderhouden, laat staan om op het werk te verschijnen”, aldus een bewaker.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewakers scholen twee jaar niet uitbetaald voor zon- en feestdagen