vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Bewaardersweek versterkt saamhorigheid onder gevangenispersoneel uit diverse landen

lees ook ...

Historisch moment: ambassadeur van Saudi-Arabië biedt geloof...

In een historische ontmoeting verwelkomde president Chandrikapersad Santokhi de niet-residerende ambassadeur van het Koninkrijk Saudi-Arabië, Abdullah Muhammad Alsaihani, op het presidentieel paleis. ...

De Bewaardersweek, ook bekend als de Prison Workers Week, is een jaarlijks terugkerend evenement waar gevangenisbewaarders reflecteren op hun werk en de maatschappelijke bijdrage die zij leveren. Tijdens dit evenement komen vertegenwoordigers van bewaarderkorpsen uit Aruba, Bonaire, Curaçao, St. Maarten en Suriname samen voor een week van samenwerking en culturele uitwisseling.

De locatie van het evenement wisselt jaarlijks tussen de deelnemende landen. Dit jaar was Suriname de gastheer, met de opening op maandag 9 oktober bij het Witte Lotus Cultureel Centrum. Gedurende een week zullen leden van de verschillende bewaarders korpsen kennis over elkaars cultuur en ervaringen over het gevangeniswezen uitwisselen.

Het is de vierde keer dat deze bijeenkomst in Suriname wordt georganiseerd. Directeur Operationele Diensten Patrick Campagne, die minister Kenneth Amoksi vertegenwoordigde, heeft de week officieel geopend. Hierna volgde een presentatie over eerder gehouden Prison Weeks gevold door toneelstukken van de verschillende korpsen.

Tijdens de Bewaardersweek zullen de deelnemende landen tegen elkaar uitkomen in diverse takken van sport waaronder, zwemmen, volleybal en schietwedstrijden. Daarnaast zijn er spelen waaraan leden van verschillende landen in gemengde groepen zullen deelnemen.

Korpshoofd Joyce Pané-Alfaisi die de spelen coördineert, hoopt op saamhorigheid in de gemengde groepen. “We hebben gezamenlijke spelen zoals touwtrekken, en helm race zodat we samen naar elkaar kunnen groeien als Nederlandssprekende eilanden”. De bedoeling van dit event is om de saamhorigheid tussen de verschillende korpsen gevangenispersoneel nader tot elkaar te brengen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewaardersweek versterkt saamhorigheid onder gevangenispersoneel uit diverse landen