maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Bevorderingen politiepersoneel wachten op goedkeuring, dienststaten ontbreken

lees ook ...

Meer dan 150 officieren van het Korps Politie Suriname hadden gehoopt dat hun bevorderingen vóór het einde van het jaar zouden worden geregeld. Helaas is dit niet gebeurd, zegt Poetini Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politie Bond. Volgens hem zijn de bevorderingsdossiers blijven liggen op het bureau van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, wat hij heeft geverifieerd. Atompai betreurt het dat de bevorderingen nog niet zijn afgerond.

Amoksi geeft aan begrip te hebben voor de ontevreden officieren. Hoewel de bevorderingen van manschappen naar een naast hogere rang wel zijn afgerond, betreffen de vertragingen bij officieren buiten de reguliere bevorderingen. Amoksi heeft de benodigde documenten ontvangen, maar de staat van dienst ontbreekt. Hij heeft de korpsleiding gevraagd dit in orde te maken.

De bevorderingen zijn al besproken met het Overleg Orgaan van de Politie en er is contact geweest met president Chandrikapersad Santokhi, volgens de minister. Hij verwacht dat de kwestie in januari zal worden afgerond. Amoksi legt uit dat de bevorderingen ook trainingen omvatten, iets wat de Politie Academie de afgelopen decennia heeft verwaarloosd.

De minister hoopt snel de dienststaten te ontvangen, zodat de kwestie kan worden afgerond. Hoewel andere documenten al naar de president zijn gestuurd, ontbreken de dienststaten nog. Het streven is om deze zaak in januari af te ronden, wat gebruikelijk is bij het korps waar bevorderingen doorgaans aan het einde van het jaar worden afgehandeld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBevorderingen politiepersoneel wachten op goedkeuring, dienststaten ontbreken