dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
0
(0)

Bevorderingen bij Korps Politie Suriname bevorderen professionalisering en erkenning

lees ook ...

Ali: “Santokhi beloofde oplossing voor visvergunningen...

Ifraan Ali, de president van Guyana, heeft tijdens een openbare bijeenkomst in Crabwood Creek, Berbice, aangekondigd dat hij samen met president Chandrikapersad Santokhi van Suriname de mogelijkheid o...

Meerdere politieambtenaren zijn onlangs bevorderd in een naast hogere rang. Deze bevorderingen illustreren de inzet voor professionalisering en erkenning binnen de organisatie. Binnen de structuur van Human Resource Management (HRM) werden vier politie majoors gepromoveerd tot onderinspecteur politie, terwijl vijf brigadiers bevorderd werden tot majoors van politie. Bovendien is één politie rekruut aangesteld als hulpagent van politie 1e klasse.

Op de Politieacademie vonden er bevorderingen plaats in de structuur van Bestrijding Zware Criminaliteit (BZC), waarbij vijftien politie majoors gepromoveerd werden tot onderinspecteurs, zevenentwintig brigadiers tot majoor van politie en vijf nieuwe politierekruten aangesteld werden als Hulp Agenten. Tijdens dit moment spraken het hoofd van de BZC-structuur, commissaris van politie Cherida Dragman, en de vertegenwoordiger van de Surinaamse Politiebond, hoofdinspecteur Revelino Eijck, kort tot de aanwezigen.

Binnen de Speciale Diensten structuur werden in het ontspanningslokaal voor politieambtenaren ook wetsdienaren bevorderd. 29 politie majoors werden verheven tot onderinspecteurs, terwijl 63 brigadiers de rang van majoor van politie bereikten. Bovendien zijn drie politierekruten gepromoveerd tot hulpagenten.

Politiecommissaris Eshita Hunte, en de voorzitter van de Surinaamse Politiebond, inspecteur Maurits Atompai, spraken kort tot de collega’s en benadrukten het belang van samenwerking. De Regiocommandant oost, politiecommissaris Melvin Pinas, vierde dit memorabele moment op zijn kantoor in Meerzorg.

34 politieambtenaren zijn gepromoveerd naar een hogere rang. Ze werden toegesproken door Commissaris Pinas, hoofdinspecteur van politie Krisnadath, J., en inspecteur van politie 3e kl. Gesrooh, S. van de politiebond. Na de felicitaties werd de nadruk gelegd op hun verantwoordelijkheden.

Onder leiding van de Gewestelijke Politiecommandant (GPC) van Saramacca, tevens waarnemend GPC Coronie, hoofdinspecteur van politie Ch. Mohan, zijn in Groningen 11 onderofficieren van politie uit de districten Saramacca en Coronie bevorderd naar hogere rangen. Vier politie majoors zijn gepromoveerd tot onderinspecteur van politie en zeven brigadiers hebben de rang van majoor van politie bereikt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBevorderingen bij Korps Politie Suriname bevorderen professionalisering en erkenning