donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

Bevorderingen besproken met bond ROS

lees ook ...

Wegomlegging ivm Srefidensi Parade en defilé

Vandaag 25 november is er in verband met de viering van 47 jaar Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname en de parade en defilé van de gewapende machten, op de navolgende kruisingen het verkeer mid...

Leden van de bond bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport(ROS) die geclassificeerd kunnen worden onder de categorie ‘acute gevallen’ zullen binnenkort hun bevordering krijgen. Dit werd gisteren beslist in een gesprek van de departementsleiding onder leiding van directeur Maverick Boejoekoe met de personeelsbond bij ROS.

De leden van de bond uit regio west namelijk Coronie, Saramacca en Nickerie hadden zich afgelopen weekend behoorlijk geroerd en hadden gedreigd over te zullen gaan tot het voeren van acties, omdat zij van oordeel waren dat de bevordering waarop zij aanspraak maken te lang op zich laat wachten. Ook vonden zij dat de werk omstandigheden waarin zij hun diensten aan de gemeenschap moeten leveren verre van ideaal zijn.

Bondsvoorzitter Romeo Ravenberg en secretaris Jan Aviankoi zeggen dat ze ten allen tijden bereid zijn om  met het ministerie te werken naar gezonde verhouding tussen werkgever en werknemers. Ze begrijpen dat de financiële armslag van de overheid op dit moment niet bepaald gunstig is maar dat ze als bond tussen twee vuren zitten , namelijk de leden en de werkgever. Dus er zal een tussen weg gevonden moeten worden, zei Aviankoi.

Afgesproken is dat de bond spoedig met een lijst van acute gevallen  komt en dan zal dit door het ministerie administratief worden getoetst om vervolgens over te gaan tot het formaliseren hiervan . Wel is de bond voorgehouden dat implementatie hiervan afhankelijk is van de budgettaire mogelijkheden op het ministerie. Overigens wordt er ook nog gewerkt aan een aantal overige grieven van de bondsleden waarover er eerder overeenstemming was bereikt de leiding van ROS.

Om zaken fundamenteel en structureel aan te pakken is er vorige week een overleg orgaan, bestaande uit de departementsleiding en de bond goedgekeurd door de Raad van Ministers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBevorderingen besproken met bond ROS