dinsdag 20 februari 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

Bevordering ondernemersklimaat tijdens ‘Doing Business Seminar’

lees ook ...

Revitalisering van Surinaamse woningbouw: nieuwe initiatieve...

Sinds minister Riad Nurmohamed aantrad bij het ministerie van Openbare Werken, kreeg het opdracht om bestaande woningbouwinitiatieven te onderzoeken. Er werd zorgvuldig geselecteerd welke gebieden ges...

Tijdens het Doing Business Seminar op 28 juni jongstleden werd door minister Rishma Kuldipsingh van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie (EZ),  de nadruk gelegd op het belang van het bevorderen van het ondernemersklimaat en het stimuleren van het concurrentievermogen middels innovatie in de verschillende sectoren.

Dit seminar werd georganiseerd door de Trinidad en Tobago Manufacturers Association (TTMA) ondersteund door Het Suriname Business Development Center (SBC). Het doel hiervan is om mogelijkheden te bekijken voor samenwerkingen ter bevordering van de wederzijdse handel. Minister Kuldipsing verichtte de opening van het seminar op dinsdag 28 juni in Hotel Ramada.

De bewindsvrouw zei het op prijs te stellen dat er naar mogelijkheden worden gekeken voor wederzijdse voordelen op het gebied van handel. Het is prijzenswaardig dat de verenigingen en de ondernemingen interesse hebben getoond om zaken te doen met Suriname. Ondernemingen zijn de dragers van de economie en zijn degenen die concurreren op de lokale en internationale markt.

Hoe hoger hun inkomsten, hoe hoger het nationaal welvaartsniveau kan zijn als gevolg van gecreëerde banen, belastingen en de spil van hun economische activiteiten. Minister Kuldipsingh heeft aangegeven dat momenteel de aandacht wordt gevestigd op een verbeterd vestigingsklimaat dat leidt tot een sterke concurrentiepositie; innovatieve producten en processen; innovatie op basis van de bescherming van intellectuele eigendom.

De overheid werkt continue aan het verbeteren van het gemak van zakendoen met Suriname en de Surinaamse ondernemingen en aan het faciliteren van bedrijven, ondernemers en investeerders. De minister van EZ heeft aangegeven zich altijd sterk te maken voor het versterken en bevorderen van wederzijdse handelsregelingen en het herbevestigen van de implementatie van een interne markt en economie voor alle CARICOM-lidlanden.

De bewindsvrouw zei uit te kijken uit naar de partnerschappen, een succesvol seminar en productieve Business to Business (B2B) bijeenkomsten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBevordering ondernemersklimaat tijdens 'Doing Business Seminar'