vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
5
(1)

Bevolkingsadministratie Suriname en Frans-Guyana moet beter

lees ook ...

Meeting of the NDP and BEP over a serious security scenario

A public gathering to discuss the dire security situation in the nation has been requested by the NDP and BEP groups in a letter to Assembly Chairman Marinus Bee. The opposition groups claim that the ...

Naast minister Krishna Mathoera van Defensie is ook collega Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) woensdag afgereisd naar Frans-Guyana. Dit geschiedt op uitnodiging van de Fransen. Samen met Mathoera zal hij deelnemen aan een conferentie waar er van gedachten zal worden gewisseld over de strategische planning binnen het Guyana Schild.

Op agenda staat ook een bilaterale vergadering tussen Suriname en de Fransen, waar er gesproken zal worden over veiligheids- en handhavingszaken. Somohardjo zal daar documenten tekenen voor een betere bevolkingsadministratie voor beide landen.

Jaarlijks worden ongeveer 1.500 kinderen uit Surinaamse ouders geboren aan de Franse kant. Door slechte administratie zijn de geboortedocumenten niet in orde, waardoor de ouders niet over de papieren beschikken om de kinderen in te schrijven in het bevolkingsregister.

Dit zorgt voor problemen als de kinderen ingeschreven moeten worden op school. Er zullen medewerkers van CBB ter beschikking worden gesteld in de ziekenhuizen in Frans-Guyana om de administratie vlot te laten verlopen.

De Kustwacht valt ook onder het ministerie van Biza. Daarom zal de waarnemend directeur bij de Kustwacht, Radjoe Bhola, ook deelnemen aan dit werkbezoek. Op het gebied van de Kustwacht zal ook gekeken worden naar een strategische samenwerking met de Fransen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBevolkingsadministratie Suriname en Frans-Guyana moet beter