dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Bevolking wil digitale dienstverlening CBB

lees ook ...

Waterschapsverkiezingen moeten leiden tot ontwikkeling rijst...

Komende maand, met name op 17 en 18 december, worden er waterschapsverkiezingen in de westelijke polders van Nickerie gehouden. Hiermee komt ook het moment voor de fysieke start van de rehabilitatie v...

Het onafhankelijk onderzoek- en kiersbureau DOOR advisory heeft in april en mei 2021 een uitgebreid onderzoek gedaan ter verbetering van de dienstverlening van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Ruim 70% van de bevolking geeft de voorkeur aan digitale dienstverlening van het CBB. Een grote meerderheid stemt ermee in dat instanties zoals ziekenhuizen, banken en  verzekeraars hun burgerinformatie rechtstreeks bij het CBB zouden kunnen verkrijgen.

De minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, heeft na zijn aantreden in juli 2020 een aanvang gemaakt met twee trajecten op het vlak van Public Sector Reform en verbetering van de dienstverlening van het CBB. Somohardjo geeft aan blij te zijn met de uitkomst van het onderzoek. De aanbevelingen zullen volgens hem zo snel mogelijk worden uitgevoerd.

Naast digitale dienstverlening, zijn er ook enkele andere aanbevelingen vanuit de samenleving, waaronder verbetering van de klantgerichtheid en snelle en accurate service. Ook zullen ruim 600 personeelsleden worden getraind op klantvriendelijkheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBevolking wil digitale dienstverlening CBB