Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bevoegdheden van Gentle en Hellings ingetrokken

Geplaatst

op

door

De voorzitter van de Surinaamse Politie Bond, RaoulHellings en de penningmeester van de bond, Sergio Gentle hebben sinds kort  geen bevoegdheden meer te handelen als te zijnhulpofficier van justitie. Dit recht is hen ontnomen door de minister vanJustitie en Politie, Stuart Getrouw.

Dit besluit is genomen op basis van een schrijven van vervolgingsambtenaren en de procureur-generaal. Uit het schrijven van alle vervolgingsambtenaren bij het Openbaar Ministerie blijkt dat ze als conclussie hebben dat door de leden van de Surinaamse Politiebond, te weten Gentle, Hellings en Milando Atompai (secretaris van de bond ) grove uitlatingen zijn gedaan aan het adres van het Openbaar Ministerie en de procureur-generaal.

 De minister heeft overwogen dat de ambtenaren van politie Hellings en Gentle rijkelijk tekort zijn geschoten in hun functioneren als hulpofficier van justitie. Dit was de rode draad om de heren hun bevoegdheden in te trekken.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

VCB Hosselaar doet aangifte tegen politie ambtenaar

Geplaatst

op

door

De politie van het bureau Keizerstraat heeft onlangs een actie gedraaid in de binnenstad van Paramaribo. Het gaat bij deze om een zuiveringsactie om illegale verkopers in de omgeving van de Centrale markt en de VCB bank in de kraag te vatten. Volgens enkele hosselaars die dagelijks voor de VCB bank zijn ging niet alles feilloos. Volgens een hosselaar is hij bij die actie door een agent die bekend bij hem is gezakkenrold . Culturu.com sprak met de aangever van het geval en de politie.

Lees verder

Suriname

Centrale Markt krijgt grote schoonmaakbeurt

Geplaatst

op

door

De Centrale Markt van Suriname gelegen aan de Waterkant geniet momenteel een grote schoonmaakbeurt. Het schoonmaken van de markt gebeurt op regulier basis maar om een bepaalde periode kiest de leiding van de markt er voor om een grote schoonmaak van de markt te doen. Culturu.com bracht ook een bezoek aan de grote schoonmaak en had een gesprek met de marktmeester, John Lecton

Lees verder

Meest gelezen

X