Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bevoegdheden van Gentle en Hellings ingetrokken

Geplaatst

op

door

De voorzitter van de Surinaamse Politie Bond, RaoulHellings en de penningmeester van de bond, Sergio Gentle hebben sinds kort  geen bevoegdheden meer te handelen als te zijnhulpofficier van justitie. Dit recht is hen ontnomen door de minister vanJustitie en Politie, Stuart Getrouw.

Dit besluit is genomen op basis van een schrijven van vervolgingsambtenaren en de procureur-generaal. Uit het schrijven van alle vervolgingsambtenaren bij het Openbaar Ministerie blijkt dat ze als conclussie hebben dat door de leden van de Surinaamse Politiebond, te weten Gentle, Hellings en Milando Atompai (secretaris van de bond ) grove uitlatingen zijn gedaan aan het adres van het Openbaar Ministerie en de procureur-generaal.

 De minister heeft overwogen dat de ambtenaren van politie Hellings en Gentle rijkelijk tekort zijn geschoten in hun functioneren als hulpofficier van justitie. Dit was de rode draad om de heren hun bevoegdheden in te trekken.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Veroorzaker aanrijding laat slachtoffers in hulpeloze toestand achter

Geplaatst

op

door

De politie van de verkeersunit van Regio Midden kreeg in de vroege ochtend van zondag 12 mei melding van het Command Center, dat een auto twee voetgangers aan de Kwattaweg had aangereden.

De wetsdienaren gingen naar de opgegeven locatie en troffen de slachtoffers ter plaatse aan. De slachtoffers waren de 48-jarige Mukesh, J. en de 50-jarige Sharmiladebie, T. Zij verklaarden dat terwijl zij de straat overstaken zij door een blauw gelakte personenauto zijn aangereden. Dat de autobestuurder na de aanrijding is door gereden. De slachtoffers werden per ontboden ambulance overgebracht naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis om medisch behandeld te worden.
Twee dagen na de aanrijding meldde de 24-jarige autobestuurder zich aan bij de politie. Het betreft in deze de 24- jarige Armand, E. Armand verklaarde verder dat hij de auto gesloopt had en de autozittingen verbrand had om bewijsmateriaal weg te maken.

Op zijn aanwijzing werd de locatie aangedaan waar hij de losse delen van de auto verstopt had. In het belang van het onderzoek zijn de losse delen van de auto door de politie in beslag genomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Armand, E. hangende het onderzoek in verzekering gesteld door de politie. Armand is niet in het bezit van een rijbewijs.

Lees verder

Suriname

Verdachte aangehouden bij een “road-block” van de politie

Geplaatst

op

door

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade,bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al geheleveiligheidscontrole, op zaterdag 4 mei in het district Brokopondo een voertuigbestuurdertot stoppen gesommeerd.

Daarbij is de 26-jarige meerijder Mugabe, A.aangehouden, nadat op hem verschillende drugssoorten zijn aangetroffen en inbeslag genomen.

Volgens verklaring van Mugabe is hij drugsgebruiker.Hij is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Lees verder

Meest gelezen