maandag 17 juni 2024
28 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
3
(1)

Bevelhebber Kioe A Sen wil investeren in de krijgsmacht

lees ook ...

Schoolgaande moeders kunnen inkomsten genereren met angisa-b...

Op zaterdagmiddag 8 juni 2024 is de training 'Bindwijze in Fosten Angisa (Tai Angisa)', georganiseerd door NAKS in opdracht van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), afges...

De leiding van het ministerie van Defensie is tijdens een persconferentie ingegaan op actuele vraagstukken betreffende het defensieapparaat. Bevelhebber Werner Kioe A Sen stond stil bij de vorderingen betreffende het beleidsplan 2021-2026 van het departement.

“Dit plan welke nu in afronding is wordt de leidraad voor het Nationaal Leger. Investeren in de krijgsmacht en upgraden van het personeel is een cruciaal onderdeel van het beleidsplan”, aldus de legeraanvoerder op woensdag 9 november 2022.

Bevelhebber Kioe A Sen bracht onder woorden dat het upgraden van het legerpersoneel noodzakelijk is. “Dit omdat de defensievraagstukken en problemen heden ten dage complex worden. Hiervoor heb je competente personeelsleden en leiders nodig”.

De hoogste legerfunctionaris zei verder dat er een aanvang zal worden gemaakt met vijf reguliere opleidingen. De Bevelhebber: “de capaciteit beperkt ons voor nu tot de vijf interne opleidingen waar we mee zullen aanvangen.” Deze militaire opleidingen zijn vooral gefocust op het versterken van de officieren en onderofficieren.

De bevelhebber wil de ontevredenheid, onbegrip en frustratie bij het personeel, veroorzaakt door de buraeucratie, aanpakken. Hij wil het daartoe leiden dat er concreet beleid hiervoor geformuleerd wordt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBevelhebber Kioe A Sen wil investeren in de krijgsmacht