maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
5
(3)

Mannen die journalist Pinas mishandelden bereid schade te vergoeden

lees ook ...

hardhandige aanpak betogers Srefidensi – Discussie ove...

- Politie betreurt de rellen en hardhandige aanpak betogers - Enthousiasme ontbreekt over de 'manier van excuses' over het slavernij verleden - 5,4 miljard voor diepwaterhaven, maar business plan on...

Een politieman en twee ex-Jungle Commandoleden zijn bereid om hun verontschuldigingen aan te bieden aan de journalist Jason Pinas en de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SvJ). De drie verdachten zijn op grond van het bovenstaande en het feit dat de journalist geen letsel heeft opgelopen na verhoor heengezonden.

In de zaak waarbij de journalist Pinas aangifte heeft gedaan tegen de
beveiligingsmannen is er een onderzoek gestart door de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ). Uit het onderzoek is gebleken dat de drie personen, de verdachte status konden krijgen voor openlijke geweldpleging, mishandeling, diefstal en vernieling, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De verdachten hebben verklaard dat zij niet hebben gezien dat de journalist Pinas foto’s van de binnenzijde van het voertuig van de vicepresident heeft gemaakt. Het onderzoek in deze zaak is nog niet afgerond.

Het incident vond voor het parlementsgebouw plaats op 14 december. De verslaggever heeft klappen en trappen moeten incasseren, terwijl hij op zijn rug op de grond lag. De journalist verkeerde enkele uren na het incident nog in shocktoestand. Zowel nationaal als internationaal is dit optreden veroordeeld.

Intussen hebben journalisten enkele keren al een stil protest gehouden, omdat ze vinden dat de democratie in Suriname op die dag met de voeten is betreden door de lafhartige mishandeling van de journalist bij het huis van de democratie, De Nationale Assemblee (DNA), en wel door het bevoegd gezag. De SvJ heeft in een verklaring gezegd te spreken van een dieptepunt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMannen die journalist Pinas mishandelden bereid schade te vergoeden