woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
4
(2)

Betogers gisteren ontvangen door Vice-President.

lees ook ...

Nederlandse Brigade-generaal Jan Hut ontmoet minister Mathoe...

Dit jaar voert het Commando Zeestrijdkrachten met het Korps Mariniers de Jungle Warfare (Instructor) Course uit in Suriname. In het kader hiervan bracht de Nederlandse brigade-generaal der mariniers, ...

Een groep betogers verzamelde zich gisteren 19 februari, na de aanhouding van activist Siebrano Pique, voor het Kabinet van  Vice-President  Ronnie Brunswijk. Toen de VP het het bordes  betrad, hief de groep spontaan het volkslied aan en reageerde opgetogen. Zij gaven aan dat ze zich niet zolang terug te Ondrobon bevonden om te protesteren. Echter waren zij het niet eens met het optreden van de politie. De groep gaf aan meerdere malen vergunning te hebben aangevraagd bij de districtscommissaris, voor het houden van een protestactie, maar het werd steeds afgewezen. Vandaar dat ze zonder vergunning op 19 februari 2021, de straat opgingen.

De Vicepresident vroeg de groep om de Covid-maatregelen in acht te nemen en de afstand te bewaren. Verder adviseerde de VP hen alle wegen te bewandelen bij het aanvragen van een vergunning. Geeft de districtscommissaris geen toestemming, dan kan altijd middels schrijven een verzoek worden gericht aan de President, Chandrikapersad Santhokhi. “De Openbare orden en rust moeten worden bewaard.”gaf de VP aan.

Tenslotte werd de groep verder meegegeven dat alle Surinamers vreedzame acties mogen ondernemen, maar dat er rekening mee moet worden gehouden dat we leven in de periode van de Covid-pandemie. “Als je op straat wil gaan, zoek dan een vergunning. Probeer altijd de democratische weg te bewandelen”, was het devies van de VP. Op de kwestie Surfin ging Vicepresident Brunswijk kort in door aan te geven dat het Parlement die het volk vertegenwoordigd, de komende week hieromtrent in het Parlement in vergadering gaat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBetogers gisteren ontvangen door Vice-President.