dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
5
(1)

Betheljada roept op tot blijvende steun kinderen met meervoudige beperkingen

lees ook ...

Nieuwe maatregelen en steun voor DC’s besproken met Pr...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een uitgebreide bespreking gehad met het korps van districtscommissarissen om belangrijke kwesties met betrekking tot de ontwikkeling van de gemeenschappen te ...

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind op 20 november 2023 heeft de directeur van Jeugdzaken op het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), Genti Mangroe, namens minister Steven Mac Andrew, samen met de onderdirecteur Nationaal Jongeren Aangelegenheden (NJA), een bezoek gebracht aan Stichting Betheljada. Deze stichting vierde op die dag haar 44-jarig bestaan en organiseerde een open dag ter herdenking.

Tijdens de rondleiding door het tehuis benadrukte de AWJ-delegatie het belang van meer aandacht voor de rechten van kinderen, met specifieke aandacht voor kinderen met beperkingen. De directeur van AWJ, Mangroe, prees de inzet van Betheljada voor het welzijn van kinderen en jonge volwassenen met ernstige meervoudige beperkingen, zowel degenen die er permanent wonen als degenen die dagopvang ontvangen.

Ondanks deze inzet vindt de delegatie dat het tehuis niet volledig afhankelijk moet zijn van vrijwillige donateurs en dat de overheid meer aandacht moet besteden aan deze doelgroep. Mangroe riep ook op tot steun van de gemeenschap en ouders om de tehuizen financieel en materieel te blijven ondersteunen.

Kavita Mohan-Jagdat, de directeur van Stichting Betheljada, deelde mee dat ter gelegenheid van hun 44-jarig bestaan de 24-uurs zorg is uitgebreid van 33 naar 44 pupillen, wat betekent dat ze nu 44 vaste bewoners hebben. Met ongeveer 300 personen op de wachtlijst die ook in aanmerking willen komen voor 24-uurs zorg, overweegt het tehuis manieren om de verblijfscapaciteit te vergroten door middel van verbouwing.

Mohan-Jagdat benadrukte dat het onderhouden en voeden van deze doelgroep geduld, motivatie en financiële middelen vergt. Ze is dankbaar voor de steun van iedereen die op welke wijze dan ook bijdraagt aan de stichting.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBetheljada roept op tot blijvende steun kinderen met meervoudige beperkingen