woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Betere waardering voor keurmeesters

lees ook ...

Hellings in ere hersteld bij de Energie Bedrijven Suriname

De rust is vandaag gekeerd in de Energie Bedrijven Suriname. Vicepresident Ronnie Brunswijk is erin geslaagd om partijen bij elkaar te brengen. Ook Santhoki heeft een bijdrage geleverd. Marciano Helli...

Alle achttien keurmeesters bij de Veterinaire Dienst van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) mogen rekenen op aanpassing van het salaris. Deze belofte deed vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk aan een delegatie van de Bond van Keurmeesters, nadat de bond een petitie aan hem had overhandigd. Sinds de invoering van Fiso in 2008 zijn de keurmeesters ondergewaardeerd. Opeenvolgende regeringen hebben het probleem niet kunnen oplossen.

Om de aandacht van de huidige regering te trekken ging de bond enkele dagen terug in staking. Hierdoor ontstond er een vleesschaarste. Om tot een oplossing te komen heeft een delegatie van de bond gesproken met Brunswijk. Hij onderkende de slechte waardering en heeft onmiddellijk de zaak naar zich toe getrokken en beloofde binnen de regering te zullen zoeken naar verbetering van de financiële positie van de keurmeesters.

De staking is hierdoor beëindigd. De slagerijen werden sinds maandag na het onderhoud met de vp weer voorzien van vlees voor de burgers. Behalve de keurmeesters hadden de eigenaren van slagerijen hun bezorgdheid ook geuit bij de vp.

De Veterinaire Dienst dienst is belast met de keuring van alle vierpotigen. De keuring geschiedt per dier, dat gebracht wordt naar het abattoir, op basisziekten. Als er onregelmatigheden worden geconstateerd, dan wordt het vlees gestuurd naar het laboratorium. De keuringsdienst is ook de instantie bij uitstek die belast is met het keuren van geïmporteerd vlees. Brunswijk zei dat het werk van keurmeesters geen makkelijke taak is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBetere waardering voor keurmeesters