Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Betere budgettering Overheidsfinanciën Suriname

Geplaatst

op

Minfin

Tijdens de begrotingsbehandeling in de Nationale Assemblee vandaag, zei President Santokhi over de Staatsmiddelen: ”De overheidsfinanciën zullen moeten worden geherstructureerd. De weg van meer geld lenen, het zorgeloos laten oplopen van de Staatsschuld, de burgers in nog meer armoede brengen, het doorschuiven van de problemen, leiden ertoe dat er verwachtingen gecreëerd worden, terwijl de teleurstelling van grotere armoede dan enorm hard aankomt voor de burgers.”

Het staatshoofd gaf aan dat zo een beleid geen optie is voor deze regering. ‘’Daarom hebben we direct na het aantreden van de regering hard opgetreden om de overheidsfinanciën strak te hervormen op basis van strikt prudent beleid. Er zal voorzichtig moeten worden omgegaan met het  geld van de Staat en het volk’’

Voor wat betreft de herstructurering van de overheidsfinanciën is er op de eerste plaats aan de ministeries de opdracht gegeven om 15 to 20 procent  te bezuinigen. Daarnaast zijn verschillende onnodige en verspillende kosten stopgezet, legde  president Santokhi uit,  waarbij hij enkele zaken opsomde waarbij de overheidsuitgaven zijn teruggedrongen.

Er is bezuinigd op toelagen, gebouwen, voertuigen en telefoonkosten,  Er is bezuinigd op mensen die hun salaris in Amerikaanse dollars kregen uitbetaald, zonder dat er  duidelijk was, wat de tegenprestatie is.

Aanpak van corruptie middels interne maatregelen, CLAD-onderzoeken en onderzoeken onder leiding van de Procureur-Generaal. Ook zijn onnodige en kostbare overheidscommissies afgebouwd.

Per direct is ook het ophalen van geld bij overheidsinstellingen en/of  parastatale instellingen  zonder rekening en verantwoording af te leggen,  stopgezet. Hiervan  liggen er zaken bij de Procureur Generaal.

De procedures omtrent het uitgeven van staatsmiddelen en het aanbesteden van zaken zijn aangescherpt en de handhaving zal strenger plaatsvinden, aldus president Chadrikapersad Santokhi over het veranderd financieel beleid bij zijn aantreden.  –  culturu.com

 

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Robb
dinsdag 17 november 2020 01:18

Sorry dames en heren maar wat de Sheriff hier vertelt klopt gewoon niet.!!! Zijn er dan Echt geen andere mensen dan de familie leden van Santhoki die goed opgeleid zijn en in dit geval over (international) financiële kennis beschikken?!. Oh . Misschien kent Khargi de juiste financiële experts in het buitenland… en willen ze voor de Sheriff onbezoldigd werken.. !!!! O nee..wacht dat doet alleen Melissa….

Robb
dinsdag 17 november 2020 01:23

De sheriff roept een paar on samenhangende kreten…. Hij heeft de klok horen luiden…Heren en dames van het VES.. kunnen jullie het niet weerleggen….???
Oh…nee dat kunnen jullie niet jullie hebben geen Melissa en geen Khargi…

Santhoki… besturen is geen stage plek..

De sheriff die op boevenpad ging….

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Suriname

Link registratie voor Bonus ‘hosselaars’ nog niet bekend

Geplaatst

op


De Srefidensi-bonus van de landsdienaren is vandaag door de regering gestort. Ook de AOV’ers hebben de bonus vandaag ontvangen en hebben ook de verhoging van de AOV van SRD 525 naar SRD 750 gekregen. Ook de gepensioneerden krijgen de Srefidensi-bonus.

Werkgevers in de private sector mogen aan hun werknemers met een maandsalaris tot SRD 12.500, voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300 als onderdeel van het samenhangend pakket van maatregelen belastingvrij uitkeren. De Srefidensi- en owru yari bonus geldt voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000.

Voor personen die in geen van bovengenoemde groepen vallen zou er een link worden gegeven op de Facebookpage van het ministerie van Financien en Planning om zich te registreren voor de bonus. Tot op heden 23 november is er geen link te bespeuren. De laatste bekendmaking op de FB page van het ministerie dateert van 19 november. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen