maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Betaling arrestantenvoeding Nickerie geen politieke kwestie

lees ook ...

Vandaag 20 mei is Wereld Bijendag

Wereld Bijendag is een internationale dag. In ons land hebben wij weinig begrip voor deze belangrijke bestuivers. Wanneer wij bijen zien, worden wij angstig en bellen de brandweer om hen weg te brande...

Tijdens een persconferentie in Nickerie op 27 april werd het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) geconfronteerd met een probleem betreffende de betalingsachterstand voor de levering van arrestantenvoeding die zich vorig jaar in het district voordeed. Volgens de lokale gemeenschap ligt de verantwoordelijkheid voor dit probleem bij het ministerie van Financiën en Planning, dat naar haar mening het ministerie van Justitie en Politie politiek tegenwerkt.

Sharma Lakhisaran, directeur Justitie van het ministerie van Juspol, ontkende echter dat er sprake was van politieke tegenwerking. Hij legde de situatie uit vanuit een technisch perspectief. “We hebben code 6.12, waaruit onze aanschaffingen zoals brandstof, arrestantenvoeding maar ook kleding en alle andere logistieke middelen worden betaald.

Door verschillende calamiteiten was ons budget voor code 6.12 in 2023 al in juli uitgeput. Vooral brandstof en arrestantenvoeding konden niet meer worden betaald”, verklaarde de directeur. “Het ministerie van Financiën en Planning heeft een deel van de brandstofrekening betaald, maar kon de rekening voor arrestantenvoeding niet voldoen.”

Lakhisaran benadrukte dat de kosten voor brandstof aanzienlijk waren gestegen, van SRD vier miljoen naar SRD twaalf tot veertien miljoen. Daarnaast bedroegen de maandelijkse kosten voor arrestantenvoeding ook SRD vier miljoen. Na een suppletoire begroting kon slechts een deel van de rekening worden betaald, waarbij het resterende bedrag werd doorgeschoven naar het begrotingsjaar 2024.

De directeur benadrukte dat het ministerie regelmatig hulp heeft ontvangen van andere ministeries, zoals Openbare Werken en Financiën en Planning. Hij concludeerde met de woorden: “We moeten zorgvuldig omgaan met brandstofkosten en andere uitgaven en zuinig zijn met onze middelen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBetaling arrestantenvoeding Nickerie geen politieke kwestie