woensdag 5 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

Betalen met pinpas nu mogelijk bij CBB

lees ook ...

Justitieminister Amoksi en Franse collega bespreken aanpak d...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) en zijn Franse collega Eric Dupond-Moretti vinden het belangrijk dat beter wordt samengewerkt in het gevecht tegen drugssmokkel en illegale gou...

Burgers die geen cash op zak hebben, maar zaken moeten doen bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) kunnen nu met hun pinpas betalen. Om het giraal betalingsverkeer verder gestalte te geven bij de overheidsdienstverlening is het vanaf dinsdag mogelijk met de pinpas, betalingen te doen bij de verschillende Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s) in zeven districten. Dit zegt CBB-directeur Anastatia Kanapé-Pokie.

De officiële lancering van de nieuwe dienstverlening werd gedaan op het Bureau voor Burgerzaken Flora. Daarbij zijn de eerste twee POS-betalingen verricht voor documenten van het CBB. Alle BvB’s in Paramaribo, Wanica, Para en Marowijne beschikken nu over het Point of Sale (POS); de bancaire elektronische betalingsmogelijkheid. Terwijl er in Commewijne, Saramacca en Nickerie slechts ‘enkele’ BvB-kantoren over deze POS-mogelijkheid beschikken.

Kanapé-Pokie hoopt dat in een later stadium deze betalingsmogelijkheid ook in de districten Coronie, Brokopondo en Sipaliwini mogelijk worden. De bedoeling is dat personen die gebruik wensen te maken van de diensten van het CBB, lange rijen bij de banken en pinautomaten kunnen vermijden.

De CBB-directeur benadrukt dat elektronische betalingen efficiënter zijn te midden van de coronapandemie. Daarnaast is het ook veiliger voor de medewerkers van de bureaus, omdat zij dan fysiek met kleinere geldbedragen te werk kunnen gaan.

“De minister van Binnenlandse Zaken heeft vanaf zijn aantreden verbetering beloofd in de dienstverlening van het ministerie en het CBB en dit is de zoveelste kleine stap in de goede richting,” onderstreepte onderdirecteur Financieel Beheer van Biza, Joan Sanamin.

De POS-apparaten voor de elektronische betalingen worden geleverd door de Finabank N.V. Almar Giesberts, Chief Commercial Officer (CCO) van de bank, noemt de ingebruikname van de eerste POS-machine bij het CBB een historisch moment. “Ik ben ervan overtuigd dat de dienstverlening van het CBB nu nog sneller, gemakkelijker en veiliger zal plaatsvinden. Pinnen bij CBB is gratis”, zei Giesberts.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBetalen met pinpas nu mogelijk bij CBB