Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bestuursleden Surinames grootste vakorganisatie lusten voorzitter Hooghart niet

Geplaatst

op

Ronald Hooghart. Beeld Youtube

Hoofdbestuursleden van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hebben genoeg van voorzitter Ronald Hooghart. Hij geeft al 21 jaar leiding aan de CLO. De bestuursleden hebben het vertrouwen in hem opgezegd. Hooghart is het oneens met de beslissing van zijn bestuursleden en zei op een persconferentie dat hij zaken niet zo laat. “Feti n’e kba w’o feti te na einde. Mek’ den kon we wakti den,” zei de vakbondsman gisteren tijdens een persconferentie.

Om hem af te zetten als voorzitter zou er een motie zijn ingediend. Hooghart beweert niets van deze motie gezien te hebben. Volgens hem zou Jan Aviankoi achter zijn aftreden zitten, omdat hij adviseur is van de regeringspartij VHP. Verder zei de vakbondsman dat de voorzitter van de vakcentrale niet kan worden afgezet door een motie. “Ik zal ze niet uitleggen hoe dat kan. Ma if yu zeg vertrouwen ini a voorzitter op, dan na yu musu donder op. Wat hebben ze ooit hier gedaan,” zei hij.

Tijdens de persmeeting heeft Hooghart aangegeven teleurgesteld te zijn in zijn vroegere boezemvriend Mike Miskin. Hij zou vaker ook aan hem hebben gezegd dat Miskin de volgende CLO-voorzitter wordt. Aan de leden had hij aangegeven dat hij na de stembusgang van 25 mei zou afbouwen. Echter eindigt 2020 op 31 december, maar Miskin vindt dat hij oud wordt en volgens Hooghart leiding wil even aan de CLO. “Maar niet op zo’n manier verkoop jij je vriend toch,” stelt Hooghart.

Volgens hem is de groep uit op financieel gewin van verschillende woningprojecten die hij heeft geïnitieerd. Hij geeft aan dat hij sinds 1989 Miskin altijd heeft ondersteund. “Moni n’e bai mi, karakter ey bai mi,” aldus Hooghart.

Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Corona
zondag 26 juli 2020 23:24

A tori spang.. hij is niet omkoopbaar. Oja. Dan is hij wel een goede .. de meeste zijn omkoopbaar .valuta kan veel kopen hoor..

Lunes Armand
maandag 27 juli 2020 00:26

Het is triest dat gasten als Hooghart jongeren de kans niet gunnen. Dit is een van de zaken die het land verziekt. Eigen gewin voert de boventoon bij dit soort figuren.”te cow njang grasi a mu dji asie pasie” Maar deze koeien grazen ook al is er niets meer om te grazen. Een generatie aan de macht is meer dan voldoende. Wie heeft Hooghart opgeleid om van hem over te nemen? Een waarachtige leider zorgt ervoor op z’n ouwe dagen een jonge vervanger op te leiden voor het zware werk. Dat kan echt alleen als je waarden en normen vasthoud… Lees verder »

Lunes Armand
maandag 27 juli 2020 00:47

Denkt hij vanuit deze positie opstructie te kunnen plegen om de criminele bende weder het zadel in te helpen?? Hogi hou de eer aan je zelfe en bedank! Ga genieten van de gelden die verdient zijn in de 20jrn als voorzitter en de 5 vette jaren als parlementarier!! Alhoewel het parlement voor jouw meer een slaapplaats was van de gewerkte avondshiften dan dat de belangen van de ambtenaren gedient werden. De NPS heb hij verlaten omdat er geen hoge positie in zat. Maar ze hadden door dat je van plan was de partij op te laten gaan in de NDP.… Lees verder »

Ttime
dinsdag 4 augustus 2020 13:22

Ronald Hooghart zegt dat hij vaker tegen Mike Miskin zou hebben gezegd dat Miskin de volgende CLO-voorzitter wordt. Geklets! Alcoholisten gepraat! Een eventuele nieuwe voorzitter van organisaties als de CLO worden tijdens een leden verkiezingen gekozen. Dat staat in de reglementen die zijn opgesteld bij de oprichting van de CLO. Deze reglementen werden notarieel bekrachtigd. De CLO is niet Hooghart’s prive toko. Dus Ronald Hooghart kletst weer hardop uit zijn brabbel bek. Nu helemaal machtswellustig geworden weigert Ronald het voorzitterschap op te geven. Bouterse zat ook allerlei uitvluchten en kinderachtige redenen te verzinnen om maar niet te hoeven vertrekken. Bij… Lees verder »

Ttime
dinsdag 4 augustus 2020 13:23

Dus weg ermee. Ik las ergens dat Hooghart van blakamindrie houdt.
Of is het mindrieblaka?
In elk geval heeft Ronald na het stoppen bij de CLO genoeg tijd over voor zijn nieuwe culinaire of … #@$% .. hobby.Advertentie

Suriname

Nieuw regeer team doet schrikbarende onthullingen in het Surinaams parlement

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 07 At 11.42.06 (1)

Ergens onder aan de lange lijst van onregelmatigheden, misstanden en wandaden, geconstateerd door het nieuw regeer team, is een voorlopige calculatie van de schuldenlast opgenomen. Het gaat om enorme bedragen in vreemde valuta alsook Surinaamse dollars.

Het leeuwendeel van de voor een klein land abnormaal hoge bedragen, is de besteding niet te achterhalen, of het nut ervan niet duidelijk en misschien zelf niet aanwezig.

De Assemblee-vergadering van gisteren, donderdag 06 augustus, heeft voor veel beroering gezorgd en zal grote delen van het volk nog heel lang bijblijven.

Nadat de President en de Vice-President aan het volk, hun onthullingen gedaan hadden kwamen de ministers aan het woord. Een en al een opsomming van zaken welke blijk geven van niets anders dan wanbeleid. Opvallend dat elke spreker tijdens zijn of haar beurt het heeft gehad over ongegronde bevorderingen, de last minute indiensttredingen al dan niet op basis van wurgcontracten. Ook is door een ieder aangehaald de vele betalings-achterstanden, waarbij ongewoon en abnormaal hoge bedragen genoemd zijn. Zelfs voor wat betreft de achterstand in betaling voor nutsvoorzieningen, werden schokkende bedragen opgesomd. Daarnaast zijn gigantische bedragen voor huur van panden genoemd met ook nog hoog opgelopen achterstanden.
Vandaag zal ongetwijfeld hetgeen uit de doeken gedaan is tijdens deze DNA-vergadering, op vele plaatsen onderwerp van gesprek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen