zaterdag 27 november 2021
25 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
0
(0)

Bestuursleden Bond Rosebel hebben zich laten scholen in vakbondswerk

lees ook ...

Vrouw in barensweeën op kabinet Vicepresident

Marvin Spier en zijn vriendin waren op maandag 22 november 2021, op bezoek bij de VP op zijn kabinet. Daar kreeg de vriendin barensweeën en moest per ontboden ambulance worden afgevoerd naar het zieke...

Leidinggevenden van de Rosebel Goldmines Werknemers Organisatie(RGWO) hebben zich laten scholen in het vakbondswerk. De middenkaderopleiding van Stichting Scholingsinstituut voor de Vakbeweging in Suriname (SIVIS) hebben zij afgerond. Nu weten bestuursleden meer over de Arbeidswet en hoe de Staatsraad in elkaar zit. Ook het reilen en zeilen in de economie van het land is hen bijgebracht.

Het zijn bestuursleden, die zijn gaan beseffen dat kennis van zaken op het  juiste niveau nodig is om optimaal te kunnen functioneren in het vakbondswezen. “Als je vakbondsman wil worden, dan is het belangrijk dat je ook de vakbondsopleiding volgt. We hebben nu de basisopleiding achter de rug en het wachten is op de hoger kaderopleiding”, zegt bestuurslid Johan Seymor, een van de bestuursleden van de RGWO. Hij heeft er plezier in, dat hij de opleiding mocht volgen.

“We geven leiding aan een grote vakbond. SIVIS is een instituut waar jij gevormd wordt tot vakbondsman en dat hebben wij ook ervaren. Dagelijks kom je een aantal zaken tegen en dan heb je te maken met een aantal punten waaraan er gewerkt moet worden. Het is daarom goed dat je de kennis hebt en weet hoe ermee om te gaan,” verduidelijkt Seymor verder.

De vaklieden zijn verder wegwijs gemaakt in het hanteren van richtlijnen. “We hebben ook kennis opgedaan over de Arbeidswet en hoe de economie van het land in elkaar zit. Wat vooral ook belangrijk is dat vakbondsmannen weten hoe om te gaan met klachten over seksueel molest op de werkvloer, hoe de leden aan te pakken die problemen hebben met alcoholgebruik of een andere verslaving. We zijn tevreden over de training,” vult de vakbondsman aan. In januari komt er vervolgopleiding, waarvoor zij nu al klaarstaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBestuursleden Bond Rosebel hebben zich laten scholen in vakbondswerk