zondag 27 november 2022
27.6 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
5
(1)

Bestuursdienst zet controle op eethuizen voort

lees ook ...

6.6% more expensive in a month

Inflation increased by 6.6% in one month. This rise was reported by the General Bureau of Statistics (ABS) in October versus September. Prices are tracked between October 11 and October 31. The av...

De controle op de eethuizen wordt voortgezet door de Bestuursdienst. Momenteel voert de Bestuursdienst, die ressorteert onder het bestuursdistrict Paramaribo-Noordoost, controle uit op eethuizen en restaurants in hun bestuursressort.

Er wordt bij de controle onder andere gelet op de hygiëne in en rondom het gebouw, als de organisatie in het bezit is van een geldige vergunning/ toestemming en als de werknemers in bezit zijn van een geldige food handelkeuring / keuringscerificaat.

Verder wordt nagegaan of de werknemers voorzien zijn van een geldige ziekte- en ongevallenverzekering of de organisatie in bezit is van een geldig brandblusapparaat dat op een verhoging bevestigd is en aan de muur zit.

Belangrijk is ook dat het personeel over haarnetten beschikt en ook gesloten schoeisel aan heeft. Onlangs heeft de Bestuursdienst verschillende eetgelegenheden gesloten, die er vies uitzagen. Er was geen sprake van hygiëne.

Vooralsnog worden de namen van de restaurants niet bekendgemaakt, omdat de eigenaren in de gelegenheid worden gesteld om hun bedrijf schoon te maken. Het niet bekendmaken van de namen komt niet goed over bij de samenleving. Zij willen precies weten welke eetgelegenheden zij moeten vermijden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBestuursdienst zet controle op eethuizen voort