maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
5
(1)

Bestuursdienst zet controle op eethuizen voort

lees ook ...

DNA informeert personeel over huisvestingsmogelijkheden en f...

Een veilige en comfortabele huisvesting speelt een cruciale rol in het welzijn van mensen. Het creëert een gevoel van geborgenheid en draagt bij aan een betere levenskwaliteit en stressvermindering. D...

De controle op de eethuizen wordt voortgezet door de Bestuursdienst. Momenteel voert de Bestuursdienst, die ressorteert onder het bestuursdistrict Paramaribo-Noordoost, controle uit op eethuizen en restaurants in hun bestuursressort.

Er wordt bij de controle onder andere gelet op de hygiëne in en rondom het gebouw, als de organisatie in het bezit is van een geldige vergunning/ toestemming en als de werknemers in bezit zijn van een geldige food handelkeuring / keuringscerificaat.

Verder wordt nagegaan of de werknemers voorzien zijn van een geldige ziekte- en ongevallenverzekering of de organisatie in bezit is van een geldig brandblusapparaat dat op een verhoging bevestigd is en aan de muur zit.

Belangrijk is ook dat het personeel over haarnetten beschikt en ook gesloten schoeisel aan heeft. Onlangs heeft de Bestuursdienst verschillende eetgelegenheden gesloten, die er vies uitzagen. Er was geen sprake van hygiëne.

Vooralsnog worden de namen van de restaurants niet bekendgemaakt, omdat de eigenaren in de gelegenheid worden gesteld om hun bedrijf schoon te maken. Het niet bekendmaken van de namen komt niet goed over bij de samenleving. Zij willen precies weten welke eetgelegenheden zij moeten vermijden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBestuursdienst zet controle op eethuizen voort