vrijdag 9 december 2022
30.2 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
5
(1)

Bestuursdienst stuit op vervallen producten in Nieuw Nickerie

lees ook ...

Money hond ‘Bordo’ wordt internationaal opgespoord

Joel ‘Money hond ‘Bordo’ Martinus staat nu op de lijst van de Interpol. De internationale opsporings- en aanhoudingsinstantie, heeft een Red Notice op haar website uitgevaardigd voor deze verdachten. ...

De bestuursdienst van het ressort Nieuw Nickerie heeft in samenwerking met de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst (MGD) controlewerkzaamheden uitgevoerd bij enkele winkelzaken en eetgelegenheden. Bij die actie is men gestuit op een aantal producten waarvan de houdbaarheidsdatum reeds lang is verstreken.

Deze producten zijn direct van de schappen gehaald. Ook is er gelet op het gewicht van vooral de zogeheten basisgoederen alsook op het gevaar van contaminatie bij de opslag van koel- en vriesproducten.

De acties bij de diverse handelszaken en eetgelegenheden worden regelmatig uitgevoerd door de daartoe bevoegde diensten.

In elk district is de bestuursdienst actief. Vooral op het gewicht van verschillende basisgoederen wordt er streng gelet. Consumenten hebben hierover vaker hun beklag gedaan bij onder andere het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische innovatie (EZ).

Er zijn in de verschillende districten door de Economische Controle Dienst (ECD) ook vaker winkels gesloten, omdat met de winkeliers gemaakte afspraken niet worden nageleefd. Vaker is op de winkeliers het beroep gedaan om zich te houden aan de vergunningsvoorwaarden en dat zij consumenten niet moeten benadelen.

De verschillende controlediensten nemen dus nu regelmatig steekproeven in stad en district.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBestuursdienst stuit op vervallen producten in Nieuw Nickerie