donderdag 1 juni 2023
25.5 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
0
(0)

Bestuursdienst ontevreden over uitblijven salarisverhoging

lees ook ...

Suriname en Guyana slaan handen ineen voor verenigde duurzam...

President Chandrikapersad Santokhi heeft benadrukt dat alleen door verenigde inspanningen Suriname en Guyana duurzame ontwikkeling kunnen bereiken voor hun naties en welvaart kunnen bevorderen voor hu...

Bestuursambtenaren  dreigen het werk lam te leggen volgend week. Er is nog niet gewerkt aan hun nieuwe loonreeks. Hun salarisverhoging kan daardoor nog niet worden uitbetaald. Maandag  zal de bond een gesprek hebben met vicepresident Ronnie Brunswijk. De ambtenaren hebben hierdoor toch hoop.

“Het gaat niet om heel veel geld, maar om enkele honderden SRD’s. Vooral in deze harde tijd hebben mensen het geld nodig”, dit zegt Glenn Swamipersad, voorzitter van de Algemene Bond Personeel bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ABP ROS), in gesprek met de pers. Er is hiervoor een missive opgesteld, maar het proces moet nog worden afgerond. Publicatie hiervan, zal  de missive rechtskracht geven.

Het bondsbestuur heeft woensdagmorgen reeds  gesproken met vicepresident Brunswijk, nadat die te horen kreeg dat bestuursambtenaren misnoegd zijn. Het water komt aan de lippen van deze ambtenaren. Zo vertaalde  Swamipersad het gevoel van de werkers  bij het gesprek. Daarna is er vergaderd met shopstewards in het KOB-gebouw. Deze waren woedend, en zouden nu al in actie zijn, als zij hun zin hadden.

Behalve de loonreeks, zijn er andere omstandigheden, die een rol spelen bij de bestuursambtenaren. Sommigen hebben geen uniform. Een deel is niet uitbetaald voor overuren. Het directoraat Volkscommunicatie heeft meegedeeld, dat Brunswijk de vraagstukken van deze ambtenaren zal bespreken met de regeertop.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBestuursdienst ontevreden over uitblijven salarisverhoging