woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
0
(0)

Bestuursdienst heeft ook met het millieu te maken

lees ook ...

Verdienmodel met ons gebouwd erfgoed

Een informatiefolder ‘Slavernij in Paramaribo en omstreken’ is gepresenteerd door historica Mildred Caprino en Kenneth Renfrum. Het product is ontwikkeld via Stichting KinderHerdenking & Slavernij...

Het districtscommissariaat Paramaribo Noord-Oost heeft op 08 april jongstleden  in verband met Wereldgezondheidsdag enkele activiteiten ontplooid. Het begon met toespraken gevolgd door een wandelloop naar de palmentuin die de medewerkers moest motiveren om meer te bewegen voor een goede gezondheid.  

Het thema van Wereldgezondheidsdag 2022 is Our planet our health. Hoewel de Wereldgezondheidsdag op 7 april wordt herdacht, gaf Ricardo Bhola, districtscommissaris Paramaribo Noord-Oost, aan dat activiteiten rond dit thema moeten voortgaan. “De gekozen dag van 7 april geldt slechts als wake-up call om te werken aan het milieu maar dat wil niet zeggen dat we moeten stoppen”, zei de burgervader.

De bestuursdienst heeft een handhavingsrol als het gaat om het waarborgen van een gezond milieu. Het toezicht houden en handelen bij vervuiling van riolen, vetputten alsook vuilophaal valt hieronder. Ook de procedure en nodige buurtonderzoek voor geven van vergunningen aan bedrijven om geluidsoverlast of ander soort milieuvervuiling te voorkomen, draagt hierbij. De afdeling Milieu Gezondheidsdienst (MGD) binnen het commissariaat heeft een directe rol hierbij.

Verder zal gewerkt worden om het volk bewust te maken van de negatieve effecten van milieuvervuiling in lijn met de klimaatsverandering. Hiervoor wordt in samenwerking met particulieren gewerkt aan betere vuilverwerking waarbij glas en plastic wordt gerecycled. De burgervader roept op om gebruik te maken van de verschillende units voor het scheiden van afval om te werken aan een schonere aarde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBestuursdienst heeft ook met het millieu te maken