woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Bestuursambtenaren Brokopondo krijgen scholing

lees ook ...

Nederlandse diplomatieke bijdrage aan WPS Workshop in Surina...

Op donderdag 23 november leidde Overste Ella van den Heuvel, Genderadviseur van de Nederlandse Commandant Der Strijdkrachten, een workshop over Women, Peace & Security (WPS) voor 40 mannen en vrou...

In het district Brokopondo is gisteren het studiejaar 2022 – 2023 van het Instituut Bestuursambtenaren Suriname (IBAS) geopend, door directeur Mavrick Boejoekoe van het ministerie Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). ROS directeur Boejoekoe gaf aan dat dit de kans is voor de bestuursambtenaren in Brokopondo om te investeren in hun zelf.

“Ongeacht welke functie je bekleedt, het is altijd belangrijk om in jezelf te investeren. Je wilt altijd groeien in je werk. Leren en beter worden in wat je doet, is een proces.” Met deze woorden bemoedigde directeur Boejoekoe de groep bestuursambtenaren die zullen starten met de driejarige opleideng.

IBAS speelt een belangrijke rol bij het opleiden van kader, ten behoeve van de bestuursdienst. Deze opleidingen zijn afgestemd op de kennisvereisten voor benoeming in de functie van bestuursopzichter en hoger in de bestuursdienst. Volgens de directeur van IBAS Hariëtte Inge, zijn de beroepsopleidingen ingesteld om bij te dragen aan de capaciteitsversterking van de bestuurdienst en de motivatie en beroepskennis van beroepsambtenaren.

Deze opleidingen zijn gericht op verschillende aspecten. “We zijn ervan overtuigd dat door het ontwikkelen van goed gemotiveerde en goed opgeleidde bestuursambtenaren, de kwaliteit en slagkracht van de bestuurdienst zal verhogen. Zodoende kunnen bestuursambtenaren hun uiterste best geven en de kans krijgen hun eigen ambitie te vervullen,” aldus directeur Inge. Zij gaf verder aan dat het ministerie de keuze gemaakt heeft om in het district Brokopondo te starten omdat de achterstand van goed opgeleidde bestuursambtenaren hoog is.

De MBO en VMBO zullen maandag 10 oktober van start gaan. De lessen worden verzorgd op dinsdag en donderdag van 16:30 tot 19: 45 uur. Het Instituut Bestuursambtenaren Suriname geeft verder invulling aan het streven van het ministerie om zoveel mogelijk te investeren in human capital voor een verbeterde dienstverlening naar de burgers en relevante counterparts en de uitbreiding van de dienstverlening van IBAS naar de districten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBestuursambtenaren Brokopondo krijgen scholing