maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

Bestuur Diaspora Nederland bedankt

lees ook ...

Suriname bereidt zich voor op negende volks- en woningtellin...

Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) heeft de eerste stappen gezet in de voorbereidingen voor de negende volks- en woningtelling in Suriname. Momenteel zijn ABS-medewerkers bezig met veldwerk ...

Op 11 september 2021 werd het Diaspora Instituut Nederland(DIN) opgericht. Na opnieuw het diasporabeleid onder de loep te hebben genomen heeft het bestuur besloten om niet verder te gaan. Voorzitter Kathleen Ferrier heeft dit schriftelijk meegedeeld. John Brewster blijft aanzitten om een goed vervolg te garanderen. De (ex) bestuursleden blijven betrokken bij projecten die op gang zijn gekomen

“Na overleg met de regering van Suriname en een interne evaluatie zijn we tot de conclusie gekomen dat, om de doelstellingen van het DIN en de verwachtingen die gewekt zijn bij onze oprichting op 11 september 2021 te verwezenlijken, er een andere werkstructuur, een andere bestuursstructuur en een ander soort bestuur nodig zijn,” is meegedeeld.

DIN is hiertoe overgegaan om ruimte te maken voor herbezinning. Het bereikte resultaat zal als input worden gebruikt bij de continuering van de organisatie.

President Santhoki heeft de functieneerlegging van het bestuur geaccepteerd, en er zal gewerkt worden aan het samenstellen van een nieuw bestuur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBestuur Diaspora Nederland bedankt