donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
0
(0)

Bestrijding dengue in ressort Blauwgrond

lees ook ...

70 jarige man rijdt fietsende vrouw van de sokken

De politie van het bureau Santo Boma kreeg op zaterdag 16 september jongstleden een melding van een een aanrijding, tussen een auto en een fietser aan de Bomaweg in het ressort Santo Boma waarbij de 7...

 Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) is bezig met spuitwerkzaamheden in het ressort Blauwgrond. Het denguevirus wordt op die manier bestreden. Dagelijks is de ‘dengue wagen’ actief tussen vijf uur ’s middags en negen uur ’s avonds. Tijdens slecht weer wordt er niet gespoten.

Er is een stijging van het aantal dengue besmettingen. Een toename is geconstateerd van het aantal meldingen in deze regio. Alle vier typen dengue komen voor in ons land. Nu overheerst type 3 van deze ziekte.

Het BOG probeert achter de haarden van de cases te komen en deze aan te pakken door middel van bespuitingen. Hiermee wordt echter alleen de volwassen muskiet uitgeschakeld.

Stephanie Cheuk- Alam, hoofd Milieu-inspectie bij het BOG, had kortgeleden te kennen gegeven dat frequente grootschalige bespuiting de kans biedt, dat de muskiet resistent wordt tegen het middel. Het is daarom noodzakelijk dat eenieder mogelijke broedplaatsen van de denguemuskiet opruimt. “Als de broedplaatsen niet worden aangepakt, hebben we binnen een korte tijd weer een hele grote populatie en dan begint de cyclus opnieuw”.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBestrijding dengue in ressort Blauwgrond