vrijdag 22 januari 2021
24.4 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(1)

Bestand houders dipensatiebrieven binnenkort digitaal

lees ook ...

Minister Amoksi belooft aanpak verkeerscriminaliteit

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) heeft maatregelen aangekondigd voor de aanpak van de verkeerscriminaliteit. Hij zei dit gisteren in De Nationale Assemblee na vragen van assemb...

Op korte termijn zal het Korps Politie Suriname (KPS) overgaan tot een digitaal bestand van houders van dispensatiebrieven. Deze personen zijn in de gelegenheid gesteld zich te herregistreren tot en met 15 januari. De herregistratie heeft als doel om alle dispensatiehouders in een digitaal bestand op te nemen, waardoor de handhaving kan worden gecontroleerd.

“In de toekomst zullen houders van dispensatiebrieven zich legitimeren met hun identiteitsbewijs en/of bedrijfspas,” zegt hoofdinspecteur Rachel Deekman, woordvoerder van KPS. Aan mensen die nog geen dispensatiebrief hebben, maar die wel willen aanvragen wordt gevraagd dit na 15 januari te doen.

In de afgelopen periode zijn door diverse instanties dispensatiebrieven uitgegeven. Mede hierdoor wordt de handhaving bemoeilijkt. Het hebben van een digitaal bestand zal de handhaving aangenamer maken voor zowel het korps als voor burgers. De herregistratie, en ook de registratie van nieuwe aanvragen na 15 januari, geschiedt via de website www.covid-19.sr.

Als het gaat om grote bedrijven zal niet zondermeer aan alle medewerkers een dispensatie verleend worden. Voor deze bedrijven is het belangrijk de noodzaak voor de dispensatie aan te geven. Hoofdinspecteur Deekman benadrukt dat er geen maximum is van het aantal aanvragen dat ingediend mag worden, maar dat bedrijven er niet vanuit moeten gaan dat alle medewerkers automatisch in aanspraak komen voor een dispensatiebrief.

Bedrijven die vervoer inzetten om medewerkers na werktijd en tijdens de lockdown uren thuis af te zetten zullen ook de route die de bus moet afleggen aangeven, zegt de woordvoerder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

-- Advertentie / TGX - 167802 --

meer Suriname

Akiemboto blijft toch nog assembleelid

Sergio Akiemboto, fractie...

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

B. Chotelall houdt verkoopdag

Invoering BTW januari 2022

Belastingwetten aangenomen in DNA

Suriname registreert 126ste coronadode

Waterkant krijgt nieuw aanzicht

Home Suriname Bestand houders dipensatiebrieven binnenkort digitaal