vrijdag 29 september 2023
26.1 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Best physical soldier competitie

lees ook ...

Volksgezondheid benadrukt groeiende urgentie van mentale gez...

In de afgelopen jaren heeft mentale gezondheid een groeiende prioriteit gekregen, vooral gezien de uitdagende economische situatie van het land. Dit heeft geleid tot een afname van de levenskwaliteit ...

Het Nationaal leger heeft een competitie gehouden om de best physical soldier te vinden. Met de beste resultaten eindigde op de eerste plaats C. Korsten, cursist van de Militaire Specialistische Opleidingen (MSO). De tweede plaats ging naar korporaal O. Clark van de Landmacht, terwijl  korporaal O. Kobo van de Militaire Politie op de derde plaats eindigde.

De militairen namen deel aan verschillende takken van sport, waaronder een 3.2 km snelloop (2 mile run) die binnen 15 minuten moest worden afgerond. Ook moesten de sporters aantonen hoeveel push-ups en sit-ups zij binnen een minuut konden doen. De kandidaten moesten ook aantonen hoeveel pull-ups zij in staat waren te maken. Als laatste moesten de sporters de touwbaan beklimmen en zich vervolgens door middel van een cat crawl naar de andere kant verplaatsen.

Kapitein Winston Amelo, commandant Sport, stelt dat het belangrijk is om de fysieke gesteldheid van de militair op peil te houden. Vandaar dat deze competitie voor de derde achtereenvolgende keer is georganiseerd.

“Op de eerste plaats moet je als militair fit zijn en in staat zijn om kilometers af te leggen. Je moet ook sterke armen en benen hebben om over bepaalde hindernissen te kunnen. De saamhorigheid en cohesie tussen de militairen onderling moet blijven en niet wegvallen. Vandaar dat we steeds bezig zijn met het organiseren van sportactiviteiten”, benadrukt de legerofficier.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBest physical soldier competitie