zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Besprekingen tussen Brunswijk en Cubaanse ambassadeur over bilaterale samenwerking

lees ook ...

Exploitatie kosten MZ nog niet afgelost

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zich niet gehouden aan afspraken gemaakt met de Medische Zending Primary Health Care (MZ) om achterstallige exploitatie kosten te betalen. Een raadsvoorstel om...

Onlangs heeft Fakri Rodriguez Pinela, de ambassadeur van de Republiek Cuba in Suriname, een beleefdheids- en kennismakingsbezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. De ontmoeting vond plaats op het kabinet van de vp. Tijdens het bezoek verwelkomde Brunswijk de Cubaanse diplomaat hartelijk en benadrukte hij de goede relatie die hij met diens voorganger, Igor Azcuy Gonzales, had onderhouden. Beide regeringsfunctionarissen wisselden van gedachten over diverse onderwerpen.

Ambassadeur Pinela onderstreepte de goede relaties tussen de Cubaanse ambassade en de Republiek Suriname, met name met het kabinet van de vp. Hij prees het kabinet voor zijn inzet bij het oplossen van vraagstukken die de ambassade en de Cubaanse gemeenschap in Suriname betreffen.

Tijdens het gesprek zijn onder andere de medische en kennisuitwisselingsprogramma’s tussen beide landen besproken. Cuba heeft aangegeven bereid te zijn om opnieuw medisch personeel te sturen. Brunswijk toonde zich verheugd over deze mogelijkheid, gezien het voortdurende tekort aan artsen in grote delen van het binnenland van Suriname.

Verder werd besproken dat het 45-jarig bestaan van de relatie tussen Cuba en Suriname wordt gevierd, met onder andere een geplande Cuba Dag. De vp en de Cubaanse ambassadeur hebben afgesproken om elkaar op meerdere momenten te blijven ontmoeten, met het oog op het bevorderen van de samenwerking tussen beide landen en het welzijn van hun burgers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBesprekingen tussen Brunswijk en Cubaanse ambassadeur over bilaterale samenwerking