woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
5
(1)

Bespreking tussen minister van Justitie & Politie en voorzitter van CHof

lees ook ...

Getto’s in Suriname beloven volledige steun aan vp Bru...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en zijn partij, de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), winnen aan populariteit in grote delen van achtergestelde wijken. In verschillende van deze ...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie en de voorzitter van het Constitutioneel Hof (CHof), Gloria Stirling, hebben tijdens een bijeenkomst op donderdag een gesprek gehad over de problemen die het functioneren van het grondwettelijke orgaan belemmeren. Een van de belangrijkste kwesties die besproken werden, betrof het gebrek aan een secretaris, waardoor het indienen van verzoekschriften bij het CHof momenteel niet mogelijk is vanwege onvolledige formaliteiten.

Tijdens het overleg heeft de voorzitter van het CHof verschillende obstakels benadrukt die de uitvoering van taken vertragen. Minister Amoksi heeft verklaard dat het ministerie in gesprek zal gaan met potentiële kandidaten voor de functie van plaatsvervangend secretaris. Daarnaast moeten er nog posities worden ingevuld voor een ondervoorzitter en een lid van het CHof. Ook is er aandacht besteed aan het ontbreken van essentiële middelen, zoals internet, en het beheer van de website.

Binnen een week zal de staf van de minister terugkomen op de besproken punten en de genomen stappen. Minister Amoksi benadrukte dat het ministerie bereid is om samen met het CHof de obstakels weg te nemen, zodat de taken van het CHof ononderbroken kunnen worden uitgevoerd.

Hoewel het CHof nog steeds niet volledig kan functioneren na het gesprek, zijn er stappen ondernomen om oplossingen te vinden voor de huidige belemmeringen. DA’91-voorzitter Angelic del Castilho werd verrast toen zij onlangs een verzoekschrift wilde indienen en te horen kreeg dat dit niet mogelijk was. Dit heeft geleid tot verdere aandacht voor de situatie van het CHof, nadat eerdere meldingen vanuit het CHof niet het gewenste resultaat opleverden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBespreking tussen minister van Justitie & Politie en voorzitter van CHof