zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
5
(2)

Besmettingen zijn waarschijnlijk Omicron

lees ook ...

OM neemt lichaam 19- jarige D.E in beslag

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het ontzield lichaam van de 19- jarige D.E in beslag genomen. Eerder was het lichaam afgestaan aan de nabestaanden. Dit is teruggedraaid. De videobeelden die op s...

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zei in een televisie programma dat hij er bijna zeker van is dat deze golf aan besmettingen van de Omicron-variant is. Vandaag zijn  er 745 besmettingen geregistreerd, 96 meer den het record van 14 september 2021 dat 649 was. Ramadhin zegt dat de Omicron niet officieel is vastgesteld in Suriname, maar alle bewegingen wijzen in die richting.

Ramadhin erkent dat de handhaving niet optimaal is geweest vanuit het ministerie van Justitie en Politie. Hij zal dat op de volgende regeringsvergadering ook kenbaar maken. “Mijn ministerie is niet belast met de handhaving. Dat is primair weggelegd voor het ministerie van Justitie en Politie.”

De minister zegt dat er een opschalingsplan ready is voor deze vijfde golf. Op basis van de beschikbare plekken zullen de verschillende ziekenhuizen ingezet worden. Volgens de minister zijn er minder opnames nu dan in de vierde golf. Het blijkt dat de Omicron-variant mildere symptomen heeft dan de andere varianten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBesmettingen zijn waarschijnlijk Omicron