dinsdag 2 maart 2021
24.2C
Paramaribo
9.1C
Amsterdam
1
(1)

Besluiten reorganisatie en versterking NDP vertraagd

lees ook ...

Volgend maand is van Petten polder volledig verlicht

Van Petten polder in het district Nickerie is gedeeltelijk al negen jaar verstoken van elektriciteit volgens districtscommissaris Senrita Gobardhan. Dit deel zal binnenkort aangesloten worden op het ...

De interne evaluatie van de Nationale Democratische Partij (NDP) is enigszins vertraagd. De coronapandemie en beperkingsmaatregelen die door de regering zijn afgekondigd, stagneren de evaluatie en besluitvorming binnen de NDP. Daarom kunnen beslissingen over reorganisatie en versterking van de partij die daaruit zouden moeten voortvloeien nog niet genomen worden, zegt NDP-woordvoerder Ricardo Panka.

Na de verkiezingen van 25 mei 2020 heeft NDP-voorzitter, Desi Bouterse, een grondige evaluatie aangekondigd om achter de oorzaak van de nederlaag te komen. De NDP is verwezen naar de oppositiebanken. De NDP wil ook besluiten nemen over hoe verder te gaan met de partij.

Panka zegt dat nog gesproken wordt over veranderingen en vernieuwingen die moeten voortkomen uit de evaluatie. De woordvoerder zegt ook dat vanwege de Covid-19-situatie, met name het samenscholingsverbod, sommige vergaderingen die noodzakelijk zijn voor de besluitvorming niet gehouden kunnen worden.

Het Centraal Politiek Orgaan (CPO), dat bestaat uit meer dan tweehonderd landelijke vertegenwoordigers, kan niet bij elkaar komen. Er kan nu bijvoorbeeld alleen met toppers worden vergaderd, maar bij een evaluatie moeten leden ook een inbreng hebben. Wanneer het evaluatieproces, dat eind oktober vorig jaar begon, is afgerond is niet duidelijk, zegt de woordvoerder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBesluiten reorganisatie en versterking NDP vertraagd