dinsdag 23 april 2024
27 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
5
(1)

Besloten onderzoek verdwenen tegoeden CBvS om waarheid bloot te leggen

lees ook ...

Waarnemend President Brunswijk dreigt: 13 april a tafra e dr...

Mek den m’ma tak nanga den pkin want vanaf tamara wo trede  op hard! a tafra draai! Dit waren de dreigende woorden van waarnemend president Brunswijk in het hoogste College van Staat.   Waarsch...

Het onderzoek naar de verdwenen tegoeden van de Centrale bank van Suriname heeft een  besloten karakter. Het OM hoopt de daders  zo snel mogelijk aan het licht te brengen. Veel informatie is momenteel in de gemeenschap. Veel hiervan is onjuist. De regering is teneergeslagen over het feit  dat dit plaats heeft kunnen vinden. Simultaan met het onderzoek van het OM is er ook een interne onderzoek gaande bij het ministerie van Financiën.

“Verder geldt voor het embargo ook dat er geen contaminatie, noch beïnvloeding van het onderzoek plaatsvindt. Wij als regering hebben respect voor het standpunt van het OM en zijn ook heel zorgvuldig omgegaan met de informatie die zowel in het parlement als op overige plekken, onder andere via de minister van Financiën is gedeeld”. Dit meldt president Santokhi via een persbericht. “Jammer genoeg merken wij dat derden, die de informatie toegestuurd hebben gekregen, een andere houding etaleren waarbij geen rekening wordt gehouden met het standpunt van het OM. Willens en wetens presenteren zij de informatie op zodanige wijze dat enerzijds een vertekend beeld kan ontstaat. Maar erger nog, het lopend onderzoek ondervindt schade en het onderzoeksbelang wordt ondermijnd”, zegt de regeringsleider verder.

President Santhoki benadrukt dat deze regering constant het rechtsstaatprincipe zal hanteren en de naleving daarvan zal stimuleren. Het zichtbaar maken van de daders en de het terughalen van het gestolen geld voor de staat is het doel van de regering.

Het intern onderzoek op het ministerie in opdracht van de regering moet aan het licht brengen, wie de financiële deskundigen zijn die de strafbare handelingen hebben gepleegd en hoe, waardoor vervalste documenten, waaronder reçu´s, in het systeem zijn losgelaten. Alles wijst zeer op georganiseerd misdaad met interne medewerking.

“Ik kan nu wel aangeven dat het gaat om verschillende strafbare feiten zoals deelname aan criminele organisaties, valsheid in geschrifte en overtreding wet strafbaarstelling moneylaundering”, aldus de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBesloten onderzoek verdwenen tegoeden CBvS om waarheid bloot te leggen