dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Beschoeiing achter markt Nickerie gestart

lees ook ...

De beschoeiingswerkzaamheden achter de openbare markt van het district Nickerie is op 26 augustus jongstleden gestart met het heien van palen door aannemer R. Balwantgir. Er zullen 40 palen over een lengte van 80 meter worden geheid. Het aanleggen van een beschoeiing achter de markt in het rijstdistrict is een dringende noodzaak die verdere afkalvingen en verzakkingen moet voorkomen. 

De aannemer heeft aangegeven dat de beschoeiingswerkzaamheden twee maanden zullen duren. Het aanpakken van de verzakkingen van de marktvloer en de daardoor verschoven daken zullen in een andere fase aan de orde komen. Standhouders hebben in de afgelopen jaren meerdere malen aan de bel getrokken, maar zijn nu bijzonder ingenomen met de aanpak, want zij hebben zowel extreme hitte door felle zon en hevige regenbuien moeten trotseren om hun producten aan de man te brengen om toch wat te kunnen verdienen.

De oude vishal die in deplorabele staat verkeerde wegens verzakkingen heeft ook te verduren gehad, maar de standhouders geven nu aan dat ze uitkijken naar een betere aanloop en verkoop. Marktbezoekers zijn ook behoorlijk positief ingesteld als het gaat om de aanpak door het ministerie van Openbare Werken.

De OW-minister benadrukt het feit dat de vishal, die aan de Nickerierivier is gelegen, jaren te kampen heeft gehad met het probleem van afkalving. Bij vloed en springvloed liep de hal ook onder water, wat voor veel overlast voor de venters aldaar zorgde. Intussen zijn de venters al een hele poos op het parkeerterrein van de markt ondergebracht.

Om verdere afkalving en ondermijning van dit gebied tegen te gaan heeft OW gekozen voor een speciaal soort hout dat goed bestand is tegen wormen en termieten, maar ook langer mee kan gaan. Na de oplevering zal de vishal wederom in gebruik worden genomen. Het OW-ministerie geeft tot slot aan dat dit een dringende aanpak betrof die reeds van start is gegaan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBeschoeiing achter markt Nickerie gestart