zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
4
(1)

Beschadigde paspoorten bij CBB gestolen

lees ook ...

Verdachte man aangetroffen met vermiste tieners

Op dinsdag 16 april jongstleden heeft de politie van bureau Rijsdijk na een melding een 25-jarige man aangehouden in het ressort. De zonen van Hermandad troffen de man halfnaakt aan met drie eveneens ...

Bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), zijn iets meer dan 100 beschadigde paspoorten verdwenen. Volgens minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) gaat het om misprints die daar waren opgeslagen. CBB-directeur Anastatia Kanapé-Pokie zou de departementsleiding van de diefstal in kennis hebben gesteld. Zij heeft bovendien van de diefstal aangifte gedaan bij de politie. Binnen het CBB is er ook een intern onderzoek gestart.

Er zijn zelfs beschadigde paspoorten gestolen die onder de vorige regering bij het CBB waren opgeslagen. Wat de bedoeling hiervan is, is niet bekend. Somohardjo vermoedt dat het niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Het is wel de eerste keer, dat er aangifte hiertegen is gedaan.

De Biza-minister sluit niet uit, dat derden werkzaam bij het CBB een dikke vinger in de pap hebben. Als dat door de politie wordt bevestigd zullen er sowieso maatregelen tegen hun worden getroffen, verzekert de minister.

Tot op dit moment is niemand aangehouden. De politie krijgt alle ruimte om haar werk te doen. Somohardjo hoopt op korte termijn meer informatie over deze zaak te hebben.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBeschadigde paspoorten bij CBB gestolen