woensdag 10 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
4
(1)

Beschadigde paspoorten bij CBB gestolen

lees ook ...

Markoesatraining voor telers van Powakka

De afgelopen week vond er een 2-daagse training over markoesa teelt plaats in het dorp Powakka in het kader van het Minor Fruits project welke onderdeel is van het Agricultural Competitiveness Program...

Bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), zijn iets meer dan 100 beschadigde paspoorten verdwenen. Volgens minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) gaat het om misprints die daar waren opgeslagen. CBB-directeur Anastatia Kanapé-Pokie zou de departementsleiding van de diefstal in kennis hebben gesteld. Zij heeft bovendien van de diefstal aangifte gedaan bij de politie. Binnen het CBB is er ook een intern onderzoek gestart.

Er zijn zelfs beschadigde paspoorten gestolen die onder de vorige regering bij het CBB waren opgeslagen. Wat de bedoeling hiervan is, is niet bekend. Somohardjo vermoedt dat het niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Het is wel de eerste keer, dat er aangifte hiertegen is gedaan.

De Biza-minister sluit niet uit, dat derden werkzaam bij het CBB een dikke vinger in de pap hebben. Als dat door de politie wordt bevestigd zullen er sowieso maatregelen tegen hun worden getroffen, verzekert de minister.

Tot op dit moment is niemand aangehouden. De politie krijgt alle ruimte om haar werk te doen. Somohardjo hoopt op korte termijn meer informatie over deze zaak te hebben.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBeschadigde paspoorten bij CBB gestolen