zondag 14 april 2024
29 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
5
(1)

Beroepsvereniging eist actie na dodelijke zorg door onbevoegden

lees ook ...

De Beroepsvereniging voor Werkers binnen de Verzorgende Gezondheidszorg (BWV) heeft met grote bezorgdheid vernomen over het overlijden van een gerespecteerde diplomaat in een wellnesskliniek in Paramaribo, een gebeurtenis die breed is uitgemeten in de media. Het verlies van deze diplomate, veroorzaakt door de praktijken van niet-gekwalificeerde individuen binnen de perimedische en aanverwante sectoren, wordt diep betreurd door de BWV.

Al geruime tijd wijst de BWV op de problematische toename van ongereguleerde activiteiten binnen de sector, en heeft hierover reeds dialogen gevoerd met de ministeries van Volksgezondheid, Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), en Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur (minOWC). Gezien dit droevige incident, benadrukt de BWV opnieuw het belang voor burgers om zorgvuldig te kiezen bij welke lichaamsverzorgingsinstituten ze diensten afnemen.

De vereniging is vastberaden om zo snel mogelijk opnieuw in gesprek te gaan met de relevante ministeries om regelgeving en maatregelen af te dwingen die de ongecontroleerde toename van onbevoegde dienstverlening een halt toeroepen. Dit om de samenleving effectief te beschermen tegen dergelijke praktijken. De BWV staat klaar om waar nodig gepaste acties te ondernemen om deze kwestie aan te pakken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBeroepsvereniging eist actie na dodelijke zorg door onbevoegden