zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
5
(1)

Bericht van de Politie over misbruik meisje door politie agenten

lees ook ...

4 Brazilianen met moord op hun geweten gevlucht uit cellenhu...

Zes arrestanten zijn op zondag 24 september 2023 ontvlucht uit het cellenhuis van het politiebureau Nieuwe Haven. Het gaat om de zes arrestanten A.A.R, C.R, C.R, L.E., C.D.R, en R.M., vier Brazilianen...

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft vandaag het volgende onder de aandacht van de samenleving gebracht: Onlangs en wel op woensdag 02 augustus 2023 is door het dagblad Times of Suriname, een artikel gepubliceerd over politieagenten die een meisje zouden hebben misbruikt. Inderdaad is zoals in het artikel vermeld staat, aangifte gedaan op de afdeling Onderzoek Personele Zaken, tegen twee ambtenaren van politie.

De lezer van het artikel zou de indruk kunnen krijgen dat iedere politie ambtenaar, die in contact komt met de burger en om wat voor reden dan ook een contactnummer zou opvragen, op een oneigenlijke wijze misbruik daarvan zou kunnen maken. Dit wordt met klem tegen gesproken, onverminderd enkele uitspattingen zoals in het bericht is weergegeven.

Iedere burger moet zich veilig voelen bij elk contact met de politie. Ter waarborging van de integriteit van het KPS, zullen behalve de strafrechtelijke maatregelen eveneens zware disciplinaire maatregelen tegen betrokkenen worden genomen, indien blijkt dat deze politieambtenaren inderdaad het imago van het KPS hebben geschaad.

Aangezien hun handelen onverenigbaar is met de integriteit van het Korps Politie Suriname, is het onderzoek in deze reeds opgestart en zal verricht worden zonder aanziens des persoons.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBericht van de Politie over misbruik meisje door politie agenten