dinsdag 21 maart 2023
30 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
5
(2)

Berg en Dal Resort gesloten wegens “onvoorziene omstandigheden”

lees ook ...

Suriname’s democracy is supported by international org...

Foreign allies have vowed to assist democracy in Suriname, notably the European Union (EU), the Netherlands, France, the United States of America, the United Kingdom, Canada, and Poland. Through their...

Ontevreden medewerkers  bij Berg en Dal Amazonia Wellness Resort gingen vrijdag in actie en hebben zaterdag de weg naar het Resort gebarricadeerd. Het gevolg is dat de leiding genoodzaakt was om de deuren te sluiten, vanwege ”onvoorziene omstandigheden”. Stakende medewerkers praten over “moderne slavernij”, “slechte communicatie” en verplichting tot vaccineren tegen covid-19. De politie heeft de barricade verwijderd.

Het actievoerend personeel is zaterdag een stap verder gegaan, terwijl het Resort in het weekend een volle bak zou hebben. Gasten, die al op het Resort waren, werden bedankt, en de reserveringen geannuleerd.

“We willen de directie dwingen om onze eisen in te willigen. Het is deels gelukt, want ze hebben toegezegd de ingehouden gelden te zullen uitkeren”, zegt Syldha Pansa, woordvoerder van de actievoerende medewerkers aan de pers. De leiding van het bedrijf accepteert geen vakbond.

Pansa zegt verder, “De directie wil geen pottenkijkers”. Robby Berenstein, voorzitter van vakcentrale C-47, bevestigd tegenover de pers dat het stakende personeel hem heeft benaderd. “Ik heb contact met de medewerkers van Berg en Dal, maar kan er om strategische redenen niet zoveel over zeggen”, aldus de vakbondsman.

De woordvoerder is opgeroepen voor een gesprek met districtscommissaris Ludwig Mendelzoon van Brokopondo en manager Markiet. “Ik ben niet bang en ga met een goed gevoel naar die gesprekken, aangezien mijn strijd rechtvaardig is”, laat zij weten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBerg en Dal Resort gesloten wegens "onvoorziene omstandigheden"