zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
3
(4)

Bere furu dromen Santokhi zijn Surinaamse nachtmerrie

lees ook ...

VOS 81 jaar

Op 1 december aanstaande bestaat de Vereniging van Officiers Sociëteit (VOS) 81 jaar. De organisatie is van plan om dit heuglijke feit niet ongemerkt te laten voorbij gaan. Er is een reeks activiteite...

Santokhi verkoopt bere-furu dromen aan het Surinaamse volk. Dit zijn dromen die ontstaan als je teveel gegeten hebt en zijn geen heldere of voorspellende dromen. Ook hebben ze niets te maken met een nationale visie of een goede werkelijkheid voor alle Surinamers, integendeel. Met de misdadige feiten van roof uit staatsbedrijf SLM en de aanschaf van een vliegtuig en vergunning voor een nieuwe vliegmaatschappij van zijn defacto beleidsmedewerker Logistiek en Materieel, de bushouder Sherwan Badjalala blijkt winstbejag en meer…

Economische VHP coup
Ook kan er een on-nationaal VHP plan uit de jaren 1964 worden vermoed in de luchtvaartmaatschappij plannen, die voor een diepwater (= container)haven in Nickerie en niet te vergeten het sinistere grondconversieplan. VHP oprichter Jaggernath Lachmon en zijn media boodschappers, het echtpaar Radakishun (alle drie wijlen) van Radika, promoten het idee Suriname door tween te delen in de lengte en Nieuw Nickerie tot de hoofdstad van dat Sarnami land te maken. Zonder die andere volken van Suriname die steeds worden voorgesteld als domme, opstandige en luie parasieten door de VHP leiding en hun blinde volgelingen.
Ook wou Lachmon in feite pas Onafhankelijkheid, als de hindostanen drie kwart van de Surinaamse grond in bezit zouden hebben, dit wil Santokhi alsnog bereiken met het grondconversie plan. Gelukkig hebben we binnen het Sranan Peyri collectief ook leden die Sarnami praten en de Surinaamse geschiedenis kennen, anders hadden we dit plan voor een economische coup niet kunnen ontmaskeren. Zie hier de verdeel en heers politiek van de VHP.

Fresh Capital
Phoenix Development Company (PDC, opgericht 2022) heeft een kapitaal van 1000 US en een 8 tal mensen met van allerlei consultancy ervaring en relaties beweren ze, behalve met bouw, zeker geen havenbouw. Toch stellen ze zich voor als de counterpart van de regering in een public- private partnership die een diepwater haven gaat realiseren.
Met de Surinamers Vidjai Doerga en Raxshaad Ilahibaks in de PDC lijkt het erop dat dit weer een constructie is om te roven van de Staat Suriname. Hoewel PDC als counterparts in geen velden of wegen te bekennen waren, heeft Santokhi onlangs het startsein gegeven voor de aanleg van de diepwaterhaven.
De PDC moet zelf op zoek gaan naar het kapitaal ( 5,4 miljard Euro) en de deskundigen om de haven te realiseren. Indien ze op miraculeuse wijze er in slagen het bedrag binnen te halen, rekenen de bovengenoemde hindostaanse Surinamers erop een heel flink bedrag als consulenten hieraan over te houden. De fresh capital en de diaspora hulp die Santokhi beloofde binnen te halen voor de ontwikkeling van Suriname is een grote leugen gebleken tot nu toe, dus kunnen we er op rekenen dat het diepwater haven verhaal ook in deze categorie valt.

Nachtmerrie
Ondanks zijn en ondermeer Albert Ramdins constructie van Surfin 1 en Surfin 2, wiens oprichtingsakte vorige week door de Surinaamse rechtbank als onwettig werd afgedaan, blijft Santokhi doorgaan dromen te verkondigen. Dit hebben we eerder mogen ervaren met de waterstof centrale die HPSG in Commewijne zou bouwen, het hoofdbureau van Politie in Paramaribo, de brug naar Guyana, de markt in Nickerie en nu de haven…
In deze presidentieele fantasie verhaaltjes is een patroon te zien van bedrog en staatsroof- constructies middels onkundige consulenten. De Nickerie markt b.v. zou gerealiseerd moeten worden door de N.V. Smart Innovative Consultancy Engineering (SICE) die het ontwerp van de markt zou hebben gemaakt.
Maar het is een bedrijf, onder leiding van Sharvin Anandbahadoer (Bsc. MBA), gespecialiseerd in electrische en mechanische installaties die tot nu toe hooguit een ruimte voor waterpompen heeft gebouwd. Kortom de mooie dromen die de president ons voorspiegelt, komen altijd neer op een nachtmerrie voor het volk en de staatskas!

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBere furu dromen Santokhi zijn Surinaamse nachtmerrie