Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

BEP’er raads adviseur ABOP?

Geplaatst

op

Bep 2

In een audio opname die rondgaat op sociale media vertelt een vrouw dat Vice President Ronnie Brunswijk aan Caprino Alendy, voormalig voorzitter van de politieke partij Bep, gevraagd heeft zijn raadsadviseur te worden.

In deze audio opname geeft de vrouw aan, dat in Whats app groepen van de BEP rond gaat dat de politieke partij BEP opgenomen is in de ABOP. En dat is absoluut niet zo, stelt de vrouw die een insider lijkt te zijn. Ook Caprino Alendy is niet overgestapt naar Abop zegt zij. De heer Brunswijk zelf heeft aan Alendy gevraagd zijn raadsadviseur te worden. Dit, in een bijeenkomst waar Ronny Asabina, de voorzitter van de BEP bij aanwezig was en een niet bij naam genoemde kapitein als getuige.

De vrouw benadrukt dat Alendy niet naar de ABOP is overgestapt en de BEP niet in de ABOP is opgenomen. Wij zijn nog steeds een oppositiepartij in De Nationale Assemblee. De BEP heeft een commissie ingesteld om na te gaan hoe ze de coalitie kunnen helpen. Aldus de mevrouw.

culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dagga
zaterdag 1 augustus 2020 23:26

Zal mij niet verbazen dat het werkelijk zo is. Abop probeert alle Marron groepen binnen te halen, met Bep er bij hebben ze 2 zetels meer erbij,dan komen ze samen met die pa’e erbij op 12 zetels.

De overstap naar ndp komt dichterbij, binnen vhp heb je een aantal zitten die banden hebben met de ndp.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen