maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

BEP roept op tot strikt beleid voor veilig water- en luchtverkeer

lees ook ...

President Santokhi naar Caricom-top in Guyana voor regionale...

President Chandrikapersad Santokhi zal dit weekend naar Guyana reizen om deel te nemen aan de 46ste Caricom Heads of Government Meeting. Dit jaarlijkse evenement brengt leiders van Caribische landen s...

De Partij voor Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) heeft met diepe bezorgdheid en droefheid kennisgenomen van de recente tragedie nabij de Puruguduvallen aan de Boven-Marowijnerivier, waarbij vier meisjes op tragische wijze het leven hebben verloren. Deze hartverscheurende gebeurtenis benadrukt opnieuw de kwetsbaarheden van het watertransport in het binnenland.

De BEP doet een dringend beroep op de relevante autoriteiten om gericht en strikt beleid te ontwikkelen voor veilig water- en luchtverkeer in het binnenland. Het ontbreken van reddingsvesten heeft opnieuw een tragisch keerpunt veroorzaakt, waardoor de BEP zich afvraagt of het niet tijd is om vaartuigen die worden ingezet voor personen- en vrachttransport van en naar het binnenland te keuren.

Daarnaast pleit de partij voor het toetsen van de vaardigheid van bootslieden en het instellen van regulering om een veilig transport van mensen en goederen te waarborgen. De BEP merkt met gemengde gevoelens op hoe de focus van de volksvertegenwoordiging en de regering zich voornamelijk richt op regulering van het wegverkeer in Suriname.

De lopende behandeling van de initiatiefwet instelling verkeersautoriteit bij DNA heeft voornamelijk betrekking op regels in de kuststrook, terwijl water- en luchtverkeer in het binnenland de belangrijkste transportmiddelen zijn.

De partij roept DNA en de regering op om passende maatregelen te nemen voor een gericht beleid, waarbij deskundigen en belanghebbenden worden betrokken. Ondanks het gebrek aan broodnodige regulering betuigt de BEP innige medeleven aan de families, het traditioneel gezag en allen die zijn getroffen door het bootongeluk in de Puruguduvallen, en wenst hen veel sterkte toe.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBEP roept op tot strikt beleid voor veilig water- en luchtverkeer