woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
3
(2)

BEP roept marrongemeenschap in Suriname op om rust te bewaren

lees ook ...

Verkeersbrigadiers nu ook op voortgezet onderwijs

Het voortgezet onderwijs heeft nu ook verkeersbrigadiertjes naast de lagere school. Op de Froweinschool is een pilot gestart dit schooljaar. Helmut Gezius voorzitter van het Korps Suriname Verkeersvri...

De partij voor Broederschap Eenheid in Politiek (BEP) roept de Surinaamse samenleving op om rust en vrede te bewaren in de kwestie die zich momenteel afspeelt op het ministerie van Grond- en Bosbeleid (GBB) en het vermeende ontslag van minister Diana Pokie. Deze oproep gaat heel bijzonder uit naar de marrongemeenschap, met name leden van de Saamakastam die zich enorm gekwetst en miskend voelen door de huidige gang van zaken, die zij als oneerlijk en onacceptabel kwalificeren.

De BEP die als politieke organisatie opereert te midden van de samenleving volgt deze zaak ook op de voet. “Wij hebben natuurlijk kennisgenomen van de verschillende vormen van afkeuring, dreigementen en verkeerde etnisch getinte sentimenten die de afgelopen dagen via de media en voiceberichten gelanceerd zijn door leden van de twee grootste marronstammen namelijk de Saamaka en Okanisi,” schrijft de partij.

Op alle verantwoordelijken doet de BEP een beroep om een correcte houding aan te nemen in deze kwestie en alles in het werk te stellen de vrede en broederschap tussen deze twee stammen te waarborgen. De partijleiding benadrukt dat zij de gemoederen best begrijpt, maar dat niet vergeten mag worden dat het hier slechts om een interne machtsstrijd gaat van een politieke partij. Wat zich nu voltrekt, is geen strijd of vijandigheid tussen alle Saamaka en Okanisi, dus het mag absoluut niet naar dat niveau getild worden.

“Wij moeten beseffen dat met verdeeldheid geen ontwikkeling op gang gebracht kan worden. Laten wij daarom onze uiterste best doen om de goede verstandhouding die onze marronvoorouders hebben bewerkstelligd te koesteren en verder aan te wenden voor verdere ontwikkeling en vooruitgang van het binnenland,” zegt de BEP. Anderen hebben dit telkens gebruikt voor hun politiek voordeel, dus laten wij goed oppassen, want samen is veel meer te winnen, dan te verliezen.

De BEP begrijpt alle emoties die nu de vrije loop krijgen, maar dit soort problemen kunnen niet in deze sfeer worden opgelost. Er zijn immers vele Aucaners en andere bevolkingsgroepen, die in deze aangelegenheid de zijde van minister Pokie hebben gekozen en de vermeende reshuffling van deze minister van GBB ten stelligste afkeuren, schrijft de BEP onder leiding van Ronny Asabina in een verklaring.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBEP roept marrongemeenschap in Suriname op om rust te bewaren