woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

BEP en NPS over ramp Matawai gebied

lees ook ...

Saramaccakanaal rehabilitatieproject begint: economische voo...

Medio januari is aannemer International Infra N.V. begonnen met de werkzaamheden voor het "Saramacca Canal System Rehabilitation Project" (SCSRP). Volgens projectmanager Vishnu Kalloe belooft dit een ...

Bekend is geworden dat door de instorting van de mijnschacht in het Matawaigebied, Suriname geconfronteerd wordt met een ramp, waarbij minstens veertien mannen binnen korte tijd het leven hebben gelaten. Ook de politieke partijen Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) en de Nationale Partij Suriname (NPS) zijn “diep geschokt”. Andere politieke partijen hebben ook hun medeleven betuigd aan de gemeenschap.

BEP heeft medeleven betuigd aan de families, nabestaanden, vrienden en kennissen voor deze “nogal ingrijpende gebeurtenis”. Ondanks alles gaat het om Surinamers, die hun brood probeerden te verdienen, maar op een pijnlijke manier aan hun einde zijn gekomen door van het instorten van de goudmijn.

“Deze ramp drukt ons weer met de neus op de feiten dat de regering van Suriname de grondenrechten van de inheemsen en tribale volken moet erkennen en dat de ordening van de kleinschalige goudsector liever gisteren dan vandaag eindelijk een feit wordt”, volgens BEP.

Ook NPS betuigt medeleven aan nabestaanden en gewonden. Na deze “zware verliezen van mensenlevens” vraagt de partij aan de regering om spoedig de dagen van nationale rouw te bepalen. De NPS roept het kabinet op om de families te ondersteunen en samen met de mijnwerkers strategieën te ontwikkelen, die een ramp als deze tot het verleden laten behoren.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBEP en NPS over ramp Matawai gebied