donderdag 30 mei 2024
27 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
5
(1)

BEP brengt aanvraag Staatsolie in Brokopondo onder aandacht DNA

lees ook ...

Internationale financiering voor duurzaam ontwateringsbeleid...

Om de ontwatering van de stad effectief te verbeteren, werkt het ministerie van Openbare Werken (OW) aan de rehabilitatie van essentiële ontwateringssystemen. Als onderdeel hiervan worden drie nieuwe ...

BEP-fractieleider Ronny Asabina  heeft gewag gemaakt van een aanvraag van Staatsolie/SPCS van het terrein in het district Brokopondo in De Nationale Assemblee. Hij heeft donderdag jongstleden documenten die dit bewijzen, waaronder een landmeterskaart ter beschikking gesteld van DNA. Eddy Fränkel, directeur van de Staatsolie Power Company Suriname NV (SPCS), ziet niet in waarom dit op deze manier naar voren moet worden gebracht.

Volgens Asabina wil het bedrijf grote delen van Brokopondo onder beheer krijgen. Fränkel, directeur van de Staatsolie Power Company Suriname NV (SPCS), wijst erop dat het gaat om het stuk land dat al onder beheer was van ALCOA. De Brokopondo krachtcentrale werd door de Staat aan SPCS overgedragen. Juridisch moest het stuk land dat al de hulpdijken en hoofddam bevat, overgedragen worden. Het gaat om hetzelfde stuk land dat al ter beschikking gesteld was van ALCOA.

De volksvertegenwoordiger heeft ander informatie van de gemeenschap, van Brokopondo, die in rep en roer is. ”Staatsolie heeft grote delen van Brokopondo in eigendom aangevraagd, waarbij woongemeenschappen zoals Brownsweg, Balingsoela en andere gebieden gevaar dreigen te lopen.”

Vicepresident Ronnie Brunswijk gaf als reactie dat SPCS een bufferzone heeft gemarkeerd rondom de waterkrachtcentrale, waar er geen activiteiten mogen worden ontplooid. Brunswijk blijkt niet op de hoogte te zijn van een dergelijke grondaanvraag zoals gesteld door Asabina te zijn.

Het Assembleelid is zich ervan bewust dat Brunswijk niet op de hoogte is. Hij heeft ter verduidelijking een landmeterskaart met GLIS-documenten ingediend bij De Nationale Assemblee.

Bron: Starnieuws

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBEP brengt aanvraag Staatsolie in Brokopondo onder aandacht DNA