zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
5
(1)

BEP brengt aanvraag Staatsolie in Brokopondo onder aandacht DNA

lees ook ...

Verkeersveiligheidsmaand afgesloten met fietstocht

Joanne Adraai, directeur van het Verkeersveiligheidsinstituut (VVI), heeft onlangs de elfde editie van de 1515 Verkeersveiligheidsmaand afgerond. Als afsluiting koos men voor een fietstocht met divers...

BEP-fractieleider Ronny Asabina  heeft gewag gemaakt van een aanvraag van Staatsolie/SPCS van het terrein in het district Brokopondo in De Nationale Assemblee. Hij heeft donderdag jongstleden documenten die dit bewijzen, waaronder een landmeterskaart ter beschikking gesteld van DNA. Eddy Fränkel, directeur van de Staatsolie Power Company Suriname NV (SPCS), ziet niet in waarom dit op deze manier naar voren moet worden gebracht.

Volgens Asabina wil het bedrijf grote delen van Brokopondo onder beheer krijgen. Fränkel, directeur van de Staatsolie Power Company Suriname NV (SPCS), wijst erop dat het gaat om het stuk land dat al onder beheer was van ALCOA. De Brokopondo krachtcentrale werd door de Staat aan SPCS overgedragen. Juridisch moest het stuk land dat al de hulpdijken en hoofddam bevat, overgedragen worden. Het gaat om hetzelfde stuk land dat al ter beschikking gesteld was van ALCOA.

De volksvertegenwoordiger heeft ander informatie van de gemeenschap, van Brokopondo, die in rep en roer is. ”Staatsolie heeft grote delen van Brokopondo in eigendom aangevraagd, waarbij woongemeenschappen zoals Brownsweg, Balingsoela en andere gebieden gevaar dreigen te lopen.”

Vicepresident Ronnie Brunswijk gaf als reactie dat SPCS een bufferzone heeft gemarkeerd rondom de waterkrachtcentrale, waar er geen activiteiten mogen worden ontplooid. Brunswijk blijkt niet op de hoogte te zijn van een dergelijke grondaanvraag zoals gesteld door Asabina te zijn.

Het Assembleelid is zich ervan bewust dat Brunswijk niet op de hoogte is. Hij heeft ter verduidelijking een landmeterskaart met GLIS-documenten ingediend bij De Nationale Assemblee.

Bron: Starnieuws

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBEP brengt aanvraag Staatsolie in Brokopondo onder aandacht DNA