Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Benoeming vrouw Santhoki in rvc Staatsolie in strijd met statuten

Geplaatst

op

Melissa Santokhi President Suriname

De benoeming van firstlady Melissa Santhoki Seenacherry als lid van de raad van commissarissen (rvc) is in strijd met de statuten van NV Staatsolie Maatschappij Suriname. In de statuten is opgenomen dat leden de leeftijd van 45 jaar moeten hebben bereikt om zitting te kunnen nemen. Dit heeft een maximale leeftijd van 70 jaar.

Aangezien de Seenacherry 39 jaar oud is, kan zij volgens de statuten van Staatsolie geen lid zijn van de rvc. In aanwezigheid van president Chan Santhoki en vicepresident Ronnie Brunswijk is de rvc op 21 augustus tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders benoemd. Tijdens de benoeming is geen rekening gehouden met de statuten. Volgens de code of conduct moet een rvc-lid van Staatsolie enige en voldoende kennis en ervaring hebben om deel uit te maken van het deskundig team.- Culturu.com

33 Reacties
33 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bruno
donderdag 27 augustus 2020 15:29

Zo ze is niet deskundig genoeg. Hopelijk probeert men nu niet de wet te omzeilen. Niemand staat boven de wet en ga lintjes knippen

Rama
donderdag 27 augustus 2020 15:37

Dan moeten de statuten maar gewijzigd worden. Ze heeft de juridische deskundigheid en de arbeidsethos om het werk te kunnen doen. Daar moet van gebruik gemaakt worden. Haar alleen maar inzetten voor ceremoniele taken en sociaal werk is een verspilling van knowhow. Om president te kunnen worden is er een leeftijdseis van minimaal 35 jaren als ik me niet vergis. De voorwaarde van 45 jaar kan dus best omlaag gebracht worden want aan een RvC lid van Staatsolie kunnen er nooit hogere eisen gesteld worden dan aan een president.

Rama
donderdag 27 augustus 2020 15:42

Wat zijn de kwalificaties van degene die kritiek leveren op haar benoeming ??? Hoeveel uren per dag leveren zij arbeid voor land en volk ??? Ik durf te wedden dat de meeste critici op die gebieden niet in haar schaduw kunnen staan en daarom heb ik dan ook totaal geen boodschap aan hun zinloze kritiek. Hun kritiek stinkt naar afgunst. Ik vind het top dat SU een moderne first lady heeft die zich niet alleen maar bezig houdt met lintjes knippen en sociaal werk maar haar deskundigheid ook inzet op professioneel gebied om land en volk tot ontwikkeling te kunnen… Lees verder »

Caprina
donderdag 27 augustus 2020 15:42

Wat om haar te plaatsen moet de wet veranderd worden. Dan kan je alle wetten maar veranderen. In jou voordeel. Dan waarom bestaan er wetten. Die wetten hebben wijze mensen opgemaakt met 1 doel. Levens ervaring en geen diploma leeftijd zegt iets. Weten veranderen in jou voordeel is een teken van geen respect voor het land geen landsbelang maar eigen belang. Weg ermee.

Bianca
donderdag 27 augustus 2020 16:30

Ja als ze zo kundig genoeg is, moest ze weten om de pres advies te geven, eerst de statuten van het bedrijf doorlezen om te weten wat kan en wat niet. Dan waren al deze kritieken nergens voor nodig. En om de statuten te gaan veranderen voor de first lady, u moet u schamen dat te zeggen. Daarom dat Su nooit grote vooruitgangen zal boeken, alleen maar nepotisme/ vriendjespolitiek. Hopelijk bent u niet degenen die kritiek heeft gehad op de vorige coalitie, toen zij de wet hebben gewijzigd voor hoefdraad om de plafond lening op de staatschuld te mogen overschrijden.… Lees verder »

Kwasi
donderdag 27 augustus 2020 17:19

Wetten en statuten moeten nageleefd worden .
Er valt wel wat voor te zeggen om de leeftijdsgrens te verlagen in lijn met die van de president. Het zou correct zijn de benoeming in te trekken.
Nu we het toch over statuten hebben, een andere regel is de Surinaamse nationaliteit bezitten. Ook deze regel moet nageleefd worden , dus ook hier benoemingen intrekken van personen die niet de Surinaamse nationaliteit bezitten (Leo Brunswijk).

Wim
donderdag 27 augustus 2020 19:13

Ik heb er geen moeite mee. Je moet wel gek zijn als je zo’n kundige en academisch geschoolde dame op grond van statuten niet inzet. Deze uitzondering zou absoluut terecht zijn. Hoeveel zakkenvullers zitten er niet in RVC’s? Deze dame heeft meer in haar mars dan lintjes knippen en sociaal werk, maak daar dan slim gebruik van en dat doet Chan. De schreeuwers die nu lopen te zeiken over statuten hadden hun mond de afgelopen 10 jaar moeten open doen, maar dat hebben ze niet gedaan. Ze hebben zich slaafs laten misleiden door de awari domri van de Nationale Deceptie/Dieven… Lees verder »

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Wim
Percy
donderdag 27 augustus 2020 19:34

Daar hadden ze even niet aan gedacht.
Dus nu een grote jongen zijn, je fout toegeven en je vrouw vervangen voor iemand die er wel aan voldoet.
Een kans om te laten zien dat je alles goed wil doen.
Er zijn vast wel mensen die aan de eisen van die positie voldoen en toch eerlijk zijn.

Ano
donderdag 27 augustus 2020 23:40

Waarom nemen jullie geen voorbeeld van koningin Maxima, ze werkt voor de VN en ze koningin en ook andere werkzaamheden. Ze is ook jong en slim. Zo was wijlen prinses Diana. Nu de First Lady en nog een advocaat. Toen de volk bambari moet maken hebben ze hun smoel dicht gehouden. Elk nieuwe regering verdient een kans. Wat krom is kan je niet direct recht trekken dan heb veel kracht voor nodig. Zo moet deze regering eerst alles uitzoeken wat fout is gegaan en hoe moet ze aanpakken. Het is niet als vroeger als de buurvrouw had geklaagd over jou… Lees verder »

Mero
vrijdag 28 augustus 2020 01:04

Dezelfde oude politiek gaat door, zie hier weer 1 van de zovele voorbeelden.
Wanneer men in de coaltitie zit, is men al hetgeen dat zij als opositie afkeurde vergeten.
Nu al geen rekening houden met de statuten….. er is op elke regel een uitzondering noh??
Ik wil niet weten wat er nog meer bijkomt kijken.
IS ER IN HEEL SURINAME MAAR 1 GESCHIKTE JURIST DIE DEZE FUNCTIE KAN BEKLEDEN EN LIEFST DE FIRST LADY??
Vlgs mij heeft een first lady ook haar eigen taken om invulling aan te geven toch of vergis ik me?

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Mero
Clasien
vrijdag 28 augustus 2020 10:23

Lady Melissa is goed gestudeerd,ze kan makkelijk aan,verandert die regel dat vanaf 35 jaar tot 65 jaar mogelijk is geen gezeur.ook niet in vreemde of onbetrouwbare mensen inzetten

Geduld
vrijdag 28 augustus 2020 10:41

President kunt U een stap terug doen om U echtgenote terug teroepen uit de rvc. U bent of was tegen Familie en Friends. Geef een Goed voorbeeld. Het Volk rekent op U. Zo kan het Niet Verder. Als Brunsi U het leven Zuur maakt. Treed af. Verder wen ik U een goeie Huisvader tezijn voor het Surinaamse Volk. Big up Tjan

stanley westerborg
vrijdag 28 augustus 2020 10:58

Laat dit vooral duidelijk zijn. Hoewel daaraan niet de hand wordt gehouden in ons land, is het te enen male zo dat de first lady op geen enkele wijze betrokken mag worden bij verantwoordelijkheden die met beleid en openbaar bestuur te maken hebben. Dus ook niet in de hoedanigheid van toezichthouder op het functioneren van publieke organisaties. Dit beginsel is veel belangrijker dan een leeftijdskwestie.Overigens vraag ik mij af hoe het komt dat een als bijzonder intelligente jurist neergezette persoon zelf niet heeft onderzocht hoe de statutaire bepalingen luiden op het gebied van het benoemen van de RvC.Dat de president… Lees verder »

stanley westerborg
vrijdag 28 augustus 2020 11:22

Wanneer vergelijkingen gemaakt worden met andere first ladies in andere landen moet vooral nagegaan worden of hun verantwoordelijkheden daadwerkelijk met beleidskwesties te maken hebben. Koningin Maxima is inderdaaad een actieve first lady, maar op het moment dat zij zich zou begeven op het vlak van beleid of van openbaar bestuur breekt in de Tweede Kamer de hel los. Overigens moet er ook aan gedacht worden dat de Nederlandse koning geen uitvoerende bevoegdheden bezit waardoor zijn vrouw onmogelijk beleidsmatig actief kan zijn. President Obama had uitvoerende bevoegdheden, maar direct na zijn intreden als president staakte zijn vrouw haar werkzaamheden als jurist.Als… Lees verder »

Aardolie
vrijdag 28 augustus 2020 13:03

Goedemorgen een deskundige met wetskennis is nodig. En zeker een goede betrouwbare bewaring, gelet op de aasgieren.

Kwasi
vrijdag 28 augustus 2020 13:38

Hugo Essed heeft op Radio ABC heel zinnige opmerkingen over deze kwestie van benoemingen in RvC’s bij staatsbedrijven gemaakt en aanbevelingen gedaan. Als deze regering zijn beloften wil waarmaken zouden ze deze aanbevelingen zeker moeten opvolgen.

Mr.
vrijdag 28 augustus 2020 17:41

Het gaat niet om leeftijd, opleiding en deskundigheid maar om integriteit. Deze mevrouw staat te dicht bij de president. Kortom beinvloedbaarheid door de politiek is mogelijk. Zij kan en mag deze rol daarom niet op zich nemen. Internationaal komt dit ook niet goed over.

Zwartje
zaterdag 29 augustus 2020 09:58

De leeftijd terugbrengen naar 30 jaar!! Dan is er geen probleem meer.

Stella
zaterdag 29 augustus 2020 11:46

Melissa Santhdoki, moet zich terugtrekken. Dhr Santhoki moet een voorbeeld geven aan de bevolking, dat hij zich ook aan de wetgeving houdt..Ook al ben je President of vice President, dat wil niet zeggen dat het land Suriname uw bezit is, dat u zich alles kan permiteren. U bent door het volk gekozen, 2ij willen transparantie., en met.vriendjespolitiek krijg je gauw corruptie.

VP Bigi
zaterdag 29 augustus 2020 14:06

Oe gi a sma wang kans jere….
Fa wang sma e ren ervaring??? Door te werken toch of niet??
Oe de ien wang lastig teng now dus kow bondru kwa wang en set sranang.

Johnyboy
zaterdag 29 augustus 2020 15:39

Zo geef je een brevet van onvermogen af,Suriname heeft sterk moreel leiderschap nodig, brunswijk is ook hard bezig suriname tot een familie bedrijf te maken, na 40 jaar wanbeleid had deze regering lering moeten trekken uit de fouten van hun voorgangers,het surinaamse volk verdient beter,komt het nog goed met Suriname?

Racist smoes
zaterdag 29 augustus 2020 15:59

Ze moeten maar een “corruptiewacht raad” samenstellen.
Dan kan ze daar de wacht houden.

Racist smoes
zaterdag 29 augustus 2020 16:08

Stanley Westenborg Suriname is leeggeroofd.
Daar gelden nu andere regels.

Heel veel mensen weten het misschien niet maar Nederland heeft nog steeds de doodstraf.

In Oorlogstijd tegen hoogverraad.

1 verkeerde handtekening en weg zijn de miljoenen.

Baggeren.
Suriname rivier gaan ze baggeren voor 40 Miljoen.
Het hele traject baggeren kost nog geen 10 miljoen.

Straks komt er een fictief tussenpersoon die 100 miljoen gaat verdienen bij een deal en Suriname 80 Miljoen.

Denk Ballast Nedam.

Ik zou alle statuten vertrappen.
In Suriname geldt NOODWET.

Izaak
zaterdag 29 augustus 2020 18:06

Beste zo zie je weer dat zodra de president er zit dat er dan van alles gewijzigd kan worden in su kijk maar naar de aangenomen wet die voor bouterse in voordeel is geweest. Sanhtoki zal zijn plannen toch voorzetten zoals hij dat wil en daar zal de bevolking van su niks van kunnen zeggen en doen. De periode van bouterse als president hadden sanhtoki en bruinswijk de plannen van bouterse kunnen dwarsbomen hebben ze ook niet gedaan dat hebbenn ze ook laten liggen en gekeken naar hun eigen zak om die gevuld te houden. De politiek in su is… Lees verder »

Henry
zondag 30 augustus 2020 07:51

Laten we aub haar niet vergelijken met maxima want sowieso is de start niet hoed geweest ivm haar vaders verleden..trouwens geen zijwegen en vergelijkingen en excuses klaar punt uit volgens reglement mag melissa NIET in de raad …geen voortrekkerij
.

Dagolal
zondag 30 augustus 2020 09:11

Wet is wet. Klaar punt uit.

helder
dinsdag 1 september 2020 01:20

Ano jij bent zeker zo’n type die in Nederland naar RTL shownieuws kijkt en denkt dat je het wereldnieuws hebt gezien. Maxima werkt niet voor de VN maar is een zogenaamde ere ambassadeur die af en toe een project in het buitenland namens de VN bezoekt. Maar dat mogen meer mensen voor de VN doen. Je krijgt niet betaald. Alleen je vliegticket en hotelkamer betaald de VN. Maxima wordt symbolisch koningin genoemd. Maar is dat niet. Zij is Argentijnse van geboorte. Als dikke Willem nu dood gaat dan mag maxima hem niet opvolgen. Maar één van zijn broers mag dat… Lees verder »

helder
dinsdag 1 september 2020 01:31

Nog iets. Maxima’s vader was een oorlogsmisdadiger. Tijdens de Argentijnse coupe periode in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw zijn er met zijn medeweten duizenden Argentijnen vermoord en verdwenen. Maxima ontkent nog steeds dat haar vader een moordend beest is. Haar zuster doet dat niet. Aan een ieder verteld zij zich voor haar vader te schamen. Inés Zorreguieta is vorig jaar overleden. Men zegt zelfmoord. Anderen zeggen moord omdat zij voor haar mening opkwam.
Hoezo First Lady en ook nog advocaat.

helder
dinsdag 1 september 2020 01:37

Je moet foute daden van mensen niet goed praten omdat ze een rasgenoot zijn.
Als zij rechten heeft gestudeerd dan weet zij bliksemsgoed dat zij één van de statuten van de Staatsolie companie overtreed. Met name de leeftijdsgrens. Maar de honger naar macht en geld is naar haar bol gestegen. Dus denkt zij nu boven de wet te staan. Wat een domme dildo.

Moje
dinsdag 1 september 2020 06:02

Helemaal met je eens Heldere taal.
We zullen zien als ze zich aan de wet houden of toch doorzetten. Het volk moet stoppen met accepteren dat men de wet aan zijn bekende laars lapt.

stanley westerborg
donderdag 3 september 2020 01:04

En juist dit mag een first lady nimmer overkomen, omdat zij altijd boven partijen moet staan. Als de statuten worden gewijzigd met het oogmerk de benoeming alsnog te doen doorgaan, heeft de Pres. een imagoprobleem over zich afgeroepen. Overigens mag de lady zich niet inlaten met beleidskwesties, ook niet op organisatieniveau.

stanley westerborg
donderdag 3 september 2020 01:06

Als ik naderhand bepaalde reacties lees, zou je denken dat er maar die ene, enkele mevrouw is die juridisch zo is onderlegd. Hier is sprake van ordinaire nepotisme.

Fancy
donderdag 3 september 2020 07:20

Dit is fraude oplichting voor de gek houwerij. Geef het beestje maar weer een naam. Ze moet samen met broer Brunswijk zeggen. Sorry dit mogen we niet . We passen. Klaar. Als ze toch blijven hebben ze schijt aan de wetAdvertentie

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Suriname

Poorten universiteit gesloten om onveilige COVID-19-situatie

Geplaatst

op

Adekus

Uit voorzorg heeft het personeel aangesloten bij de Werknemers Federatie Universiteit (WFU), vandaag besloten om tot nader order niet te werken. Het besluit is genomen, omdat de nodige voorzieningen nog niet zijn getroffen ter bestrijding van het coronavirus.

Suneel Soekhnandan, woordvoerder van de WFU, zegt dat uit voorzorg niet gewerkt wordt. Het universiteitsbestuur heeft afgelopen week nagelaten de WFU direct te informeren dat er besmettingen onder het personeel zijn. Deze gevallen zijn via een tip binnengekomen. Toen WFU de leiding hiermee confronteerde warden de gevallen bevestigd.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen