vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
5
(1)

Bemiddelingsraad voor Suriname heeft vier nieuwe leden

lees ook ...

Internaat ‘Zaailand’ krijgt een andere bestemmin...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) is voornemens om het internaat Zaaland tot een educatiecentrum te maken om het schrijnende tekort aan scholen en leslokalen te helpen opvan...

De Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname (BR) is versterkt met vier nieuwe leden. Op het Kabinet van de President heeft vrijdag de installatie plaatsgevonden. “De Bemiddelingsraad is een belangrijk orgaan voor Suriname”, zei minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ). Hij verduidelijkte dat het orgaan als werkarm van AWJ moet bemiddelen bij arbeidsgeschillen en ervoor moet zorgen dat partijen weer samen kunnen optrekken.

De installatie is volgens de bewindsman belangrijk. Er was namelijk een tekort aan menskracht door allerlei omstandigheden waaronder pensionering. Bij het selecteren van leden wordt er gelet op deskundigheid en relevante ervaring. De bewindsman gaf aan dat de Bemiddelingsraad een wettelijke taak heeft en zich daarop moet focussen. “Als we kijken naar de mensen en letten op hun ruime ervaring en nodige deskundigheid, dan is dit een kwalitatieve aanvulling”, aldus minister Mac Andrew.

Voorzitter Ferdinand Welzijn gaf aan dat met deze aanvulling de BR in staat zal zijn op de juiste wijze invulling te geven aan haar taken. “Bij bemiddeling is het altijd zo dat je met verschillende belangen rekening zal moeten houden, namelijk het belang van de overheid, de arbeidende klasse en de werkgever”, aldus Welzijn, die ook de sociaal-maatschappelijke situatie opsomt.

Volgens de nieuwbakken voorzitter heeft eenieder er belang bij dat er balans is tussen de verschillende belangen. Het is daarom belangrijk dat de Bemiddelingsraad ervoor zorgdraagt dat er bij geschillen een win-winsituatie gecreëerd wordt.

President Chandrikapersad Santokhi wenste het nieuwe team veel wijsheid en kennis toe. Hij vertrouwt erop dat de leden goede en wijze beslissingen zullen nemen voor Suriname, de arbeidersklasse, de werkgevers en de totale overheid. Naast Welzijn zijn ook Nancy Tai A Pin, Harold Pultoo en Glenn Georgetine door het staatshoofd geïnstalleerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBemiddelingsraad voor Suriname heeft vier nieuwe leden