dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Bemiddelingsraad overhandigt jaarverslag aan minister Mac Andrew

lees ook ...

De Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname (BR), heeft onder leiding van voorzitter Ferdinand Welzijn, het jaarverslag overhandigd aan minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ).

De BR fungeert als bemiddelaar tussen werkgevers en werknemers en treedt op verzoek van beide partijen op als scheidsgerecht om arbeidsgeschillen te voorkomen of op te lossen, waarbij de partijen gebonden zijn aan de beslissing van de raad. In het jaar 2023 heeft de raad in totaal 10 zaken afgehandeld en 23 zittingen gehouden. Tijdens de overhandiging van het jaarverslag heeft de raad de gelegenheid benut om enkele operationele kwesties onder de aandacht van de bewindsman te brengen.

Minister Steven Mac Andrew erkent de belangrijke rol en functie van de Bemiddelingsraad en waardeert de inzet ervan. Hij benadrukt dat hij altijd openstaat voor een goede samenwerking met de Bemiddelingsraad en zich zal inzetten om de aangekaarte kwesties aan te pakken. Beide partijen streven naar een vruchtbare samenwerking.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBemiddelingsraad overhandigt jaarverslag aan minister Mac Andrew