maandag 27 maart 2023
30 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
0
(0)

Bemiddelingsraad komt tussen ruziemakende bonden bij SWM

lees ook ...

President Santokhi overlegt met Nationale Veiligheidscommiss...

Gezien de toename van diverse vormen van criminaliteit in Suriname, heeft president Chandrikapersad Santokhi op maandag 20 maart 2023 een overleg gehad met de leden van de Nationale Veiligheidscommiss...

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft gefaald in het brengen van partijen bij elkaar in het geschil tussen de twee bonden van De Surinaamse Waterleiding Maatschappij. De bemiddelingsraad voor geheel Suriname heeft wel de twee personeelsbonden onder leiding van Rudi Baarh en Dwayne Cairo bij elkaar gebracht. Ook deze kwam tot de conclusie dat partijen te ver verwijderd zijn van elkaar.

De bemiddelingsraad voor geheel Suriname(BR) kan niets bepalen ten aanzien van de rechtmatigheid van het bestuur, omdat het een rechtsgeschil is.

De bond onder leiding van Cairo legde het werk neer, omdat er met de directie geen akkoord bereikt kon worden over de hoogte van de overbruggingstoelage, dat zou worden toegekend.  Er is nog geen collectieve arbeidsovereenkomst getekend voor 2021 bestaat.

Wel is het gelukt om de twee bonden een commissie te laten samenstellen. Het doel om een gezamenlijke eis uit te werken en aan de bemiddelaar te presenteren is niet gehaald. Partijen liggen volgens de bevindingen te ver uit elkaar.

Vrijdag kon op basis van de Arbeidsgeschillenwet een oordeel worden uitgesproken. Men hoopt dat dit zal leiden tot een oplossing van het geschil, “zodat er weer rust komt binnen het bedrijf”. Op basis van deze  wet besloot de bemiddelaar ook op 7 september in te grijpen, nadat vicepresident Ronnie Brunswijk tevergeefs had geprobeerd partijen bij elkaar te brengen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBemiddelingsraad komt tussen ruziemakende bonden bij SWM