donderdag 30 november 2023
28.1 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
0
(0)

BelvoSur: Steun voor Surinaamse kinderen getroffen door armoede

lees ook ...

Buitengewone droogte teistert het binnenland

De aanhoudende grote droogte houdt het binnenland in zijn greep. Het besef om niet slechts afhankelijk te zijn van waterwegen groeit. Boten hebben grote moeite om te varen door het ongekende lage wate...

In Diksmuide, België, heeft de 27ste benefietavond van de Stichting België voor Suriname (BelvoSur) plaatsgevonden op vrijdag 6 oktober 2023. Het hoofddoel van dit evenement was het bieden van hulp aan Surinaamse kinderen die het zwaarst getroffen zijn door armoede. De opbrengsten van deze avond zullen volledig worden gebruikt voor de financiering van BelvoSur’s projecten.

Sprekers op het evenement waren onder andere Gilbêrt van Lierop, Surinames ambassadeur in België, en Hugo Dekeyzer, voorzitter van BelvoSur. BelvoSur werd opgericht in 1995 door Gerard Dupulthys, ereconsul van Suriname in België, gevestigd in Oostkamp. In 2012 werd ook de Stichting BelvoSur Suriname opgericht, die in Suriname actief is. Zij voert prospecties uit en brengt rapporten uit aan de BelvoSur-stichting in België.

Financiële middelen worden vanuit België gezocht en overgemaakt voor de projecten. Vervolgens is het de taak van de Stichting BelvoSur Suriname om de projecten ter plaatse concreet uit te voeren en op te volgen.

Ambassadeur van Lierop benadrukte de historische banden tussen België en Suriname, evenals de reeds uitgevoerde en lopende projecten. Hij wees erop dat de gedeelde taal een sterke basis vormt voor verdere ontwikkeling van de relatie tussen beide landen. “Het helpen van mensen is het grootste goed dat we kunnen doen. Het doet mij goed om zoveel Belgen hier te zien die een hart hebben voor Suriname en vooral bereid zijn actie te ondernemen,” benadrukte de ambassadeur.

Voorzitter Dekeyzer gaf aan dat de benoeming van een nieuwe ambassadeur voor Suriname in België heeft geleid tot een positieve verandering in de samenwerking met de ambassade. Dit zal ook een nieuwe impuls geven aan het realiseren van de doelen van de stichting voor projecten in Suriname.

Recente projectvoorstellen van BelvoSur omvatten onder andere onderwijssteun voor kinderen met dyslexie en autismespectrumstoornissen in Suriname, evenals de verdere uitbouw van Huize Betheljada, een instelling voor kinderen met een dubbele beperking. De financiering van BelvoSur komt voornamelijk uit bedrijfssponsoring, met aanvullende bijdragen uit benefietacties.

Tijdens deze benefietavond werd ook besloten om periodieke bezoeken aan Suriname te brengen, wat de band verder zal versterken. Voorzitter Dekeyzer gaf aan dat BelvoSur de samenwerking met de ambassade wenst voort te zetten. Ambassadeur van Lierop bedankte in zijn toespraak de Stichting BelvoSur voor het goede werk dat in het belang van het Surinaamse kind verricht wordt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBelvoSur: Steun voor Surinaamse kinderen getroffen door armoede